Κατά την 138η σύνοδο της ΔΟΕ, στο Tokyo, αποφασίστηκε η ανάθεση των 35ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Brisbane της Αυστραλίας – οι 3οι στην ιστορία της.
Το Μπρισμπέην βρίσκεται στα μέσα της ανατολικής ακτή της χώρας και είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, μετά το Σύδνευ και τη Μελβούρνη, που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 και το 1956 αντίστοιχα.
Στο Brisbane έγιναν οι προηγούμενοι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες, το 2018 (όπως και το 1982).

Το 2017 είχε γίνει η διπλή ανάθεση των Ολυμπιακών του 2024 στο Παρίσι και του 2028 στο Λος Άντζελες (->εδώ) με το σύνηθες διάστημα των 7 ετών περίπου που ήταν ο χρόνος προετοιμασίας να διευρύνεται έτσι και αντίστοιχα συνέβη και τώρα ενόψει 2032.

Να σημειωθεί πως για το 2028 υπήρχε αρχικά ενδιαφέρον – και στις περισσότερες περιπτώσεις και για το 2032 από αρκετές χώρες (Γερμανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία, Καναδά, Μεξικό, Αργεντινή, Ν.Αφρική, Κένυα, Μαρόκο, Κατάρ, Σιγκαπούρη) όμως στην πορεία έγινε ουσιαστικά η επιλογή της διοργανώτριας, με το Μπρισμπέην να προβάλλει ως μόνη υποψήφια πόλη και στη σχετική ψηφοφορία η αποδοχή ήταν με 72 θετικές ψήφους και 5 αρνητικές.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, ανέφερε πως “Ενθαρρύνουμε τα project των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι βιώσιμα και οικονομικά υπεύθυνα, που παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους Αγώνες για τους αθλητές και τους θεατές, και αφήνουν σταθερή κληρονομιά για τις τοπικές κοινότητες.”

-> Ιστορικό Ολυμπιακών Αγώνων

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ υπό αμφισβήτηση
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κ18 Ελλάδα-Κύπρος (Λεμεσός) 21-22.7.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ