Πριν από μερικές ώρες ακόμη ήταν η βασίλισσα, η θεά του παγκόσμιου στίβου, το πρόσωπο στο οποίο όλοι εξέφραζαν την απόλυτη λατρεία τους. Μόλις άνοιξε το στόμα της όμως, η Yelena Isinbaeva έγινε… βάτραχος. Γιατί τα όσα απίστευτα είπε για τους ομοφυλόφιλους προκάλεσαν… πόλεμο εναντίον της.

Το κορίτσι του Vladimir Putin– άλλωστε πολλές φορές έχουν εμφανιστεί μαζί- δεν θα μπορούσε παρά να εκφράζει και τις απόψεις του προέδρου της Ρωσίας. Όταν λοιπόν αυτός ενέκρινε τον απίστευτο ομοφοβικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη χώρα, η «τσαρίνα» προφανώς το θεώρησε σωστό απλά επειδή το λέει… ο πρόεδρος.

Αυτό φάνηκε και από τα όσα είπε όταν ρωτήθηκε για το θέμα. «Αν επιτρέψουμε να γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στο δρόμο, φοβόμαστε για το τι θα γίνει με το έθνος μας, γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς ανθρώπους», ξεκίνησε η Isinbaeva την απίστευτη επίθεση αμφισβητώντας το δικαίωμα του ανθρώπου στη διαφορετικότητα.

«Στη Ρωσία τα αγόρια είναι με τα κορίτσια και τα κορίτσια με τα αγόρια. Όλα πρέπει να είναι έτσι. Δεν είχαμε ποτέ τέτοια προβλήματα στη Ρωσία και δεν θέλουμε να τα έχουμε στο μέλλον», συνέχισε τον παραλογισμό της η Isinbaeva, που δέχθηκε αυστηρή κριτική από όλο τον κόσμο, καθώς ξέσπασε σάλος στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από αυτές τις απίστευτες δηλώσεις της.

Λίγο νωρίτερα, αθλήτριες από τη Σουηδία είχαν βάψει τα νύχια τους στα χρώματα της σημαίας- ουράνιο τόξο που είναι σήμα κατατεθέν των οργανώσεων που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Για την IAAF και οι δύο απόψεις είναι σεβαστές. «Το καταστατικό της διεθνούς ομοσπονδίας υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την απουσία διακρίσεων για λόγους θρησκευτικούς, πολιτικούς ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Με βάση αυτό, η ελευθερία της έκφρασης είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που σημαίνει πως πρέπει να σεβαστούμε την άποψη και των δύο πλευρών», είπε ο εκπρόσωπος της IAAf, Nick Davies.

Η Ρωσίδα είχε να πει όμως κάτι και για τις Σουηδέζες. «Αυτό που έκαναν είναι δείγμα ασέβειας προς τη χώρα μας και τους πολίτες μας. Όταν εμείς πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, τις σεβόμαστε», είπε η Isinbaeva

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Ουκρανός… παραβίασε το ρωσικό εναέριο χώρο – Απίθανος Bondarenko «πέταξε» στα 2,41 μ.
Επόμενο άρθροΜόσχα: Μετράει αντίστροφα από το 12 ο Τσάτουμας- Έτοιμος για όλα στον τελικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ