Η 2η έκδοση του “Ultimate Garden Clash”, ενός παράλληλου challenge επί κοντώ, αυτή τη φορά για τις γυναίκες, με τις Στεφανίδη-Nageotte-Newman, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαίου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε τις περισσότερες επιτυχημένες προσπάθειες πάνω από τα 4μ. που ήταν σταθερά ο πήχυς, φτάνοντας τις 34 – έναντι 30 της Nageotte και 21 της Newman.

Έτσι οι 3 αθλήτριες έφτασαν στο ..85% του στόχου που είχαν θέσει από κοινού, καθώς ήθελαν να φτάσουν τις 100 επιτυχημένες προσπάθειες – και να ξεπεράσουν τις 98 των ανδρών που έκαναν οι Lavillenie-Duplantis-Kendricks στα 5μ., πριν 2 εβδομάδες (->εδώ)

Μεγάλη απήχηση και πάλι το challenge

Η σύνδεση ξεκίνησε στις 7μμ ώρα Ελλάδος και προλόγισε και η Sandi Morris που θα ήθελε να λάβει μέρος αλλά είναι σε φάση αποθεραπείας από ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.
Στις 7:15 οι τρεις αθλήτριες ξεκίνησαν τα άλματα, σε δύο 15λεπτα, με 5 λεπτά διάλειμμα.

To event μεταδόθηκε με video-link από την World Athletics στην ιστοσελίδα και τα social media και είχε και αυτό μεγάλη απήχηση. Αρκετοί γνωστοί αθλητές έκαναν live γραπτά σχόλια, όπως η Dragila, o Kendricks, o Eaton – που πρότεινε κιόλας στο επόμενο chαllenge να υπάρχει παράλληλη αναμέτρηση των νικητών σε άνδρες και γυναίκες..

Οι διαγωνιζόμενες τώρα ήταν σε αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς αφενός μεν τα μέτρα είναι πιο χαλαρά και μπορούσε να γίνει αυτό, αφετέρου δε δεν κατέστη δυνατό να υποστηριχθεί livestream στους κήπους τους όπως στους άνδρες.

Στη Φιλοθέη με το θερμόμετρο στα ύψη

H Κατερίνα Στεφανίδη έκανε τις προσπάθειές της στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης (την έδρα του σωματείου της, ΑΟΦ) στην Αθήνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς και την ίδια βέβαια να σχολιάζει πως θα ήθελε 10 βαθμούς λιγότερους. Η αδερφή της, Γεωργία, είχε αναλάβει την ενημέρωση της καταμέτρησης.

Η Στεφανίδη έκανε στο πρώτο μισό 19 επιτυχημένες, κάνοντας τη φόρα της με 8 διασκελισμούς. Μετά την 31η είχε αποτυχημένη (τη 2η συνολικά) και όντας και κουρασμένη στα χέρια καθυστέρησε αρκετά να επανατοποθετήσει τον πήχυ, κάτι που έκαναν οι ίδιες οι αθλήτριες. Σε αντίθετη περίπτωση λογικά θα έφτανε τουλάχιστον τις 36 επιτυχημένες που είχαν κάνει και οι Lavillenie-Duplantis.

Την ίδια στιγμή στην Αμερική…

Στην Αμερικανική Ήπειρο, μεσημέρι ακόμα εκεί, αγωνίζονταν οι άλλες 2 αθλήτριες.

Η Katie Nageotte ήταν στη Marietta της Georgia, υπό υψηλή υγρασία κι εφάρμοσε χρόνο συχνότητας προσπαθειών ανά 1 λεπτό, αυστηρά, ιδίως στο πρώτο μισό, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Συνολικά τα κατάφερε 30 φορές – στο ημίχρονο ήταν στις 16.

Η Alysha Newman ήταν στο Bolton του Ontario, με κρύο και σχετικό αέρα κι έφτασε τις 21 επιτυχημένες προσπάθειες, στα μισά ήταν στις 12, ενώ είχε και αρκετές χαμένες και φυσικά χαμένο χρόνο έτσι.

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες ΓΓΑ για τη Β’ φάση
Επόμενο άρθροΑγωνιστικό καλεντάρι με όλους τους θεσμικούς αγώνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ