Στο κλίμα των ημερών, ένα ιδιότυπο challenge έγινε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαίου, στους …κήπους 3 κορυφαίων αθλητών επί κοντώ που έχουν τοποθετήσει το σχετικό εξοπλισμό για προπόνηση.

O κάτοχος του απόλυτου παγκοσμίου ρεκόρ Mondo Duplantis στο Lafayette-Louisiana, ο πρώην κάτοχος Renaud Lavillenie στο Clermont-Ferrand, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sam Kendricks στο Oxford-Mississippi αναμετρήκαν παράλληλα, με τις προσπάθειές τους να μεταδίδονται σε livestream από την παγκόσμια ομοσπονδία και περισσότερους από 15.000 να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα σε youtube και facebook.

Ο πήχυς ήταν τοποθετημένος σταθερά στα 5μ. και επιχείρησαν, να τον υπερβούν το δυνατόν περισσότερες φορές σε χρόνο 30 λεπτών, που ήταν δύο 15λεπτα με τρία λεπτά διάλειμμα.

Η συχνότητα που επιχειρούσαν άλματα, με μικρή σχετικά φόρα, ήταν κάτι λιγότερο από 1 λεπτό για όλους.
Στο πρώτο 15λεπτο ο Duplantis το πέρασε 17 φορές, ο Lavillenie 16 και ο Kendricks 13.
Η αναμέτρηση παρέμεινε μονομαχία Duplantis – Lavillenie που τελικά ολοκλήρωσαν αμφότεροι με 36 (ενώ ο Duplantis είχε 10 λιγότερα). Τους προτάθηκε μάλιστα 3λεπτη παράταση αλλά o Lavillenie δήλωσε εξουθενωμένος και έμειναν εκεί.

Πολλοί αθλητές έκαναν -θετικά- σχόλια κατά τη διάρκει ή και μετά τον “αγώνα”, μεταξύ τους και η Κατερίνα Στεφανίδη που έγραψε ότι ζήλεψε τους 3 τους και βρήκε υπέροχη την ιδέα και διασκεδαστικό το θέαμα.

Προηγούμενο άρθροΕπανέναρξη προπονήσεων για επιλεγμένους αθλητές Κύπρου
Επόμενο άρθροΣυνεργασία ΣΕΓΑΣ με πνευμονολόγο, προοπτική αγώνων – και ΑΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ