Ρίπτης που τρέχει; Κι όμως, ούτε αυτοί μπορούν να αντισταθούν στο δέλεαρ της μεγάλης γιορτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Για αυτό ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και ο Κώστας Παπαμαρκάκης πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Κι αν για τον έμπειρο τεχνικό των ρίψεων αυτό πλέον έχει γίνει συνήθεια, ο Παπαδημητρίου ήταν πρωτάρης.

Εννοείται πως τα πειράγματα έπεφταν βροχή για τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ της σφυροβολίας. Και μόνο το γεγονός ότι είδε την πλάτη της συζύγου του- για την ακρίβεια, ούτε αυτή δεν μπόρεσε να δει καθώς τερμάτισε πολύ μετά από την Άννα Προδρομίδου– ήταν αρκετό!

Το ζευγάρι πήρε μέρος στα 5 χλμ., αλλά για να είμαστε δίκαιοι αξίζει να σημειωθεί πως η Άννα είναι δρομέας από τη φύση της και τα τελευταία χρόνια είναι συνεπής με το ραντεβού στο ΚΜΑ, ενώ ο Αλέξανδρος πήρε για πρώτη φορά αυτή τη γεύση. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το χάρηκαν και οι δύο, ενώ ο ρίπτης που κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το μετάλλιο με το οποίο έφυγε από το Καλλιμάρμαρο ήταν το πιο κουραστικό της συλλογής του! “Σε αντίθεση με τα 2-3 δευτερόλεπτα που κρατάει μία βολή σφύρας, τεράστια προσπάθεια από έναν τεράστιο άνθρωπο (με όλη τη σημασία της λέξης) να τερματίσει σε 29.10… καλά ήταν για πρώτη φορά”, έγραψε στο facebook ο Αλέξανδρος που δεν μπορούσε να πει περισσότερα, καθώς όπως είπε γελώντας “είμαι στο οξυγόνο!”.

Ο Κώστας Παπαμαρκάκης έφτασε αργότερα στο στάδιο, καθώς ήταν ανάμεσα στους θαρραλέους που πήραν μέρος στο μαραθώνιο. Ο άνθρωπος που τροφοδοτεί από την Κρήτη με ταλέντα τις ελληνικές ρίψεις είναι πλέον γνώστης της κλασικής διαδρομής. Και όταν έφτασε, για μία ακόμη φορά, στον τερματισμό, παρέλαβε το αναμνηστικό μετάλλιο από τα χέρια του Κώστα Παναγόπουλου, ως μία ελάχιστη αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του.

Προηγούμενο άρθροΟ Κλασικός Μαραθώνιος που έκανε… θόρυβο!
Επόμενο άρθροΟ Μπάτμαν σώζει τον Παναγόπουλο, η Καρακατσάνη πηδάει εμπόδια & άλλα περίεργα "κλικ" του Μαραθωνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ