Η Σοφία Σακοράφα αποδέχθηκε την πρόταση του ΓΣ Τρικάλων για την υποψηφιότητα της Προεδρίας του ΣΕΓΑΣ (->εδώ)
Οι σχετικές δηλώσεις της έγιναν γνωστές μέσω ΣΕΓΑΣ, χωρίς ακόμα να φαίνεται ωστόσο αν θα έχει και τη στήριξη του απερχόμενου Προεδρείου και της ΑΚΑΣ, που φαίνεται να είναι και το πιθανότερο. Μια σειρά σωματείων της ΕΑΣ Θεσσαλίας χαιρετίζουν εντωμεταξύ την υποψηφιότητα.

Η δήλωση της Σακοράφα:

Με ιδιαίτερη τιμή αποδέχομαι την πρόταση του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων να είμαι υποψήφια για την Προεδρία του ΣΕΓΑΣ.

Το ιστορικό σωματείο, που υπηρέτησα σταθερά ως αθλήτρια, αλλά και ως μέλος της διοίκησής του, μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω στο αθλητικό κίνημα ό,τι μπορώ, από όσα πλουσιοπάροχα μου έχει δώσει.

Στη σημερινή συγκυρία διακυβεύονται αρχές και αξίες ενώ η πανδημία, εμποδίζει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και την ολυμπιακή προετοιμασία και κλονίζει όχι μόνο το κοινωνικό, αλλά και το αθλητικό οικοδόμημα.

Δυστυχώς, η Πολιτεία από την πλευρά της έχει εδώ και πολλά χρόνια αποδείξει ότι δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει ουσιαστικά το αθλητικό κίνημα στη χώρα μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρεί και με μικροπολιτικές επεμβατικές μεθοδεύσεις να ακυρώσει τη δυναμική του.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, χρειάζεται η συμμετοχή και η σύμπραξη όλων των ειλικρινών και αφοσιωμένων ανθρώπων του αθλητισμού για να πετύχουμε. Είναι απαραίτητη η μέγιστη δυνατή ενότητα, ώστε ο ιστορικός ΣΕΓΑΣ να σταθεί επάξια στα δύσκολα.

Καλώ όσους οραματίζονται ένα αθλητικό κίνημα δημοκρατικό, αποτελεσματικό και χωρίς αποκλεισμούς, να πλαισιώσουν την κίνησή μου στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Ζητώ από τους αθλητές, τους προπονητές, τις διοικήσεις των σωματείων, τους νέους και το φίλαθλο κόσμο να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, έξω από καταγραφές και τακτικισμούς.

Με γνώση, θέληση, όραμα και εμπειρία μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα την ανάπτυξη ενός μαζικού αθλητικού κινήματος αλλά και του υψηλού αθλητισμού.

Στήριξη της υποψηφιότητας από σωματεία της ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Χαιρετίζουμε την υποψηφιότητα της παγκόσμιας ρεκορντγούμαν Σοφία Σακοράφα για την προεδρία της Ομοσπονδίας μας.

Σε μια εποχή που επιχειρείται η ΑΛΩΣΗ του σωματειακού αθλητισμού με την απαξίωση και τον αποκλεισμό αθλητικών στελεχών με πολύχρονη εθελοντική προσφορά και τη δυσφήμηση σύσσωμης της αθλητικής κοινότητας, η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ τίθεται επικεφαλής της προσπάθειας για την συνέχιση των τεράστιων επιτυχιών και των κατακτήσεων τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Η άριστη γνώση του στίβου, οι τεράστιες εμπειρίες της από μια ΛΑΜΠΡΗ αθλητική πορεία, με κορύφωση το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ της και η συνεχόμενη διαδρομή της στον κοινωνικό ΣΤΙΒΟ με στιβαρότητα, συνέπεια και πίστη σε ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του στίβου.

Με την ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του χώρου μας και την έντιμη και αγωνιστική της παρουσία στο τιμόνι του ΣΕΓΑΣ , καλωσορίζουμε και στηρίζουμε την υποψηφιότητα της.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΤΛΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ, ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΖΕΥΣ, ΓΣ ΒΟΛΟΥ, ΓΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΣΒ Η ΝΙΚΗ, ΣΟΑ ΦΩΚΙΑΝΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΣ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΒΟΛΟΥ, ΓΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ, AO ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟλική αναστολή ως 30/11 – εξαιρέσεις σε ατομική άθληση έξω και Ολυμπιακή προετοιμασία
Επόμενο άρθροΔηλώσεις και αντιδράσεις για τον Αθλητισμό τις ημέρες αυτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ