Καθολικό lockdown αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση, από το Σάββατο 7/11 μέχρι και το τέλος του μήνα, Δευτέρα 30/11, στις ημερομηνίες δηλαδή που αρχικά θα ίσχυαν τα προηγούμενα μέτρα. Μετά αναμένεται – και μάλλον ευελπιστούμε- να γυρίσουμε καταρχάς στις προηγούμενες ζώνες μέτρων.

Πλέον ο χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 θα έχει όλη την Ελλάδα στα μαύρα, σε επίπεδο συναγερμού, που σε μεγάλο βαθμό θα είναι όπως είχαν τεθεί αρχικά Θεσσαλονίκη και Σέρρες αλλά και με ορισμένα αυστηρότερα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από 7/11/2020 και ώρα 06:00 π.μ.

Σε όσα αφορούν τον Αθλητισμό:

Το γενικό πλαίσιο είναι η “ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας” και αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχετικών με τις αθλητικές δραστηριότητες ΚΑΔ.

Εξαιρέσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικούς ομίλους θα είναι για
προπονήσεις και αγώνες ομάδων Α΄ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket league) και ποδοσφαίρου (Superleague 1) και αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. (θα υπάρξει σχετική λίστα από ΕΟΕ σε ΓΓΑ)

Αναφέρεται πως “Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)” ενώ διευκρινίστηκε πως επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά αθλήματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί (και που τελικά δεν εντάχθηκε ο στίβος…) Να σημειωθεί πάντως πως στις εξαιρέσεις ΚΑΔ δεν αναφέρονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις προπονητές ή άλλες εγκαταστάσεις κι όμιλοι.

Όπως και στο πρώτο lockdown, επιτρέπονται λοιπόν οι μετακινήσεις (μεταξύ άλλων) “για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. [SMS – Επιλογή 6]” στο 13033 (Εναλλακτικά συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης)

Δεν διευκρινίζεται που μπορεί να γίνει η άσκηση ούτε το για πόση ώρα ισχύει και πότε. (Αρχικά αναφερόταν πως ισχύει μόνο για τις ώρες 5πμ-9μμ). Στις διευκρινίσεις έγινε έκκληση οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες.

Ως προς τις μετακινήσεις, να προσεχθεί πως ισχύει “Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 1 άτομο (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα)”

Οι διευκρινίσεις για τον Αθλητισμό:

  “Όσον αφορά στον αθλητισμό επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα και ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

   Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League,  Europa League, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, της FIBA και της Euroleague.

   Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021.”

Προηγούμενο άρθροΗ Σοφία Σακοράφα προτεινόμενη υποψήφια για πρόεδρος ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΗ Σακοράφα κι επίσημα για Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ