Με την IAAF να έχει δυσκολέψει αρκετά τα όρια για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο ΣΕΓΑΣ δεν θα μπορούσε να παρέμβει στις σχετικές επιδόσεις. Έτσι, παρά τις αρχικές σκέψεις για μικρές αλλαγές, την Τετάρτη το ΔΣ της ομοσπονδίας ενέκρινε τα όρια της IAAF (με εξαίρεση το Μαραθώνιο) με βάση τα οποία θα βγουν τα- «ακριβά» είναι η αλήθεια καθώς πρόκειται για δύσκολες επιδόσεις- εισιτήρια για το μεγάλο ραντεβού του ερχόμενου καλοκαιριού στη Μόσχα (10-18/8).

-> όρια

Η προθεσμία για την επίτευξη των ορίων λήγει στις 29 Ιουλίου, ενώ η ομάδα θα δηλωθεί αφού ληφθεί υπόψη η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (20-21/7), ενώ θα συνεκτιμηθεί και η οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο ΣΕΓΑΣ εκείνη την περίοδο.
Η τελική επιλογή για τη συγκρότηση της ομάδας που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα γίνει αφού ληφθεί υπόψη η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών- τριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (20-21/7) κι αφού συνεκτιμηθεί η οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας την περίοδο εκείνη.

Αν και οι επιδόσεις είναι αρκετά δύσκολες, τουλάχιστον η IAAF άφησε ένα… παραθυράκι ελπίδας. Στις περισσότερες διοργανώσεις, αν ένας αθλητής πιάσει το υψηλό όριο, τότε για να συμπληρωθεί η τριάδα (που έχει δικαίωμα κάθε χώρα να εκπροσωπηθεί ανά αγώνισμα) θα έπρεπε και οι υπόλοιποι να πετύχουν το ίδιο. Για τη Μόσχα όμως επανέρχεται ένα μέτρο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Από τους τρεις ανά αγώνισμα ο ένας μπορεί να πάρει μέρος έχοντας σημειώσει το χαμηλό όριο, με την προϋπόθεση πως οι άλλοι δύο- ή ένας- που θα δηλωθούν θα έχουν το υψηλό όριο. Σε κάθε περίπτωση, ανά αγώνισμα μπορεί να πάει ένας μόνο με χαμηλό και έως τρεις συνολικά. Σε περίπτωση που θα προκύψουν περισσότεροι διεκδικητές για συγκεκριμένες θέσεις, η επιλογή θα γίνει με βάση την εμφάνισή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι επιδόσεις από το 2012 αναγνωρίζονται σε συγκεκριμένα αγωνίσματα μόνο. Έτσι, από πέρυσι έχουν πιάσει το όριο ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20 χλμ./ 50 χλμ. βάδην), η Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο) και η Δέσποινα Ζαπουνίδου (20 χλμ. βάδην). Επίσης, από την τρέχουσα περίοδο του κλειστού στίβου, ως τώρα το υψηλό όριο για τη Μόσχα έχει πιάσει ο Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ) – και πλέον και ο Κώστας Μπανιώτης (ύψος) το χαμηλό.

Οι αγώνες στους οποίους οι επιδόσεις αναγνωρίζονται ως όρια είναι: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Νέων Α/Γ & Ε/Ν, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, Μεσογειακοί Αγώνες, διεθνή μίτινγκ της IAAF και της ΕΑΑ, ελληνικά Γκραν πρι, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Α/Γ & Ε/Ν, Βαλκανικοί Αγώνες Α/Γ, Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων/ Βάδην/ 10.000 μέτρων

Προηγούμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου πρωταθλήματος Α/Γ (Μόσχα, 10-18/8/2013)
Επόμενο άρθρο«Πέταξε» για… Μόσχα ο Μπανιώτης (2,30 μ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ