Τύπος… χειμερινός, αλλά που καταστρώνει εγκαίρως τα πλάνα του για το καλοκαίρι είναι ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής του ύψους από την Κομοτηνή εφάρμοσε λοιπόν κατά γράμμα αυτή τη «συνταγή» και στο μίτινγκ της Μπάνσκα Μπίστριτσα την Τετάρτη. Εκεί όπου «πέταξε» στα 2,30 μέτρα.

Στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση ο Μπανιώτης βελτίωσε το 2,27 μ. της πρεμιέρας του στο Άρνσταντ το περασμένο Σάββατο, αλλά με το άλμα του στα 2,30 μ. έβγαλε από τώρα εισιτήριο για τη Μόσχα, αφού έπιασε το χαμηλό όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

Στο σλοβάκικο μίτινγκ ο Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,15 μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 2,20 μ. και τρίτο στα 2,23 μ., αλλά όταν έχασε τα 2,28 μ. στην πρώτη του απόπειρα, πήγε απευθείας στα 2,30 μ. όπου η πρώτη του «πτήση» ήταν αρκετή. Μετά από αυτή την εμφάνιση πλέον και οι δέκα καλύτερες επιδόσεις του Μπανιώτη προέρχονται από τον κλειστό στίβο!

Στη συνέχεια άφησε τα 2,32 μ.- όσο είναι και το χειμερινό ρεκόρ του- επιλέγοντας να προσπαθήσει στα 2,34 μ., όπου δεν τα κατάφερε. Στο μίτινγκ πήρε την τέταρτη θέση.

«Ήταν ένας περίεργος αγώνας. Ο… μισός μου άρεσε», είπε ο Μπανιώτης χαμογελώντας, καθώς σαφώς το τελικό αποτέλεσμα τον άφησε ικανοποιημένο. «Στην αρχή δεν μπορούσα να βρω τη φόρα μου, καθώς είναι κάτι που έχουμε αλλάξει. Έπειτα από την άκυρη προσπάθεια στα 2,28 μ. όμως έγινα πιο επιθετικός. Και στα 2,34 μ. είδα πως τα άλματά μου ήταν πολύ καλά», είπε ο Μπανιώτης που σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι καλύτερες επιδόσεις του είναι σε κλειστό στίβο πρόσθεσε γελώντας: «Είμαι από την Κομοτηνή, οπότε είμαι και χειμερινός τύπος!». Η επόμενη εμφάνισή του θα είναι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (16-17/2).

Νικητής ήταν ο Barshim Mutaz, κάνοντας έναν από τους πιο… παράδοξους αγώνες. Ο άλτης από το Κατάρ, που ήδη είναι ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο (2,37 μ.) έκανε την πρώτη του προσπάθεια στα 2,15 μ. περνώντας απευθείας, επανεμφανίστηκε στα 2,30 μ. όπου ήταν ξανά αλάνθαστος και έκανε πάλι άλματα στα 2,36 μ., ύψος που πέρασε με την τρίτη.

Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Aleksej Dmitrik με 2,32 μ., ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Ιταλός Gianmarco Tamberi με 2,30 μ., όπως και ο Jaroslav Baba που ήταν πέμπτος.

Προηγούμενο άρθροΤα «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο
Επόμενο άρθροΤα πάντα για να επιστρέψει ο Bolt!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ