Στους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες, ο Oscar Pistorius είχε προκριθεί για τον τελικό των 200μ της κατηγορίας Τ44 με παγκόσμιο ρεκόρ 21″30, στον τελικό όμως αρκέστηκε στη 2η θέση με 21″52 καθώς νικητής ήταν ο Oliveira με 21″45. Μάλιστα ο ΝοτιοΑφρικανός συνεχάρη μεν τον νιικητή αλλά άφησε αιχμές για τα προσθετικά μέλη του Βραζιλιάνου που τον κάνουν αρκετά ψηλότερο, του έδιναν πλεονέκτημα στο διασκελισμό και δεν ήταν δίκαια η κούρσα τους – και ενώ μπήκε στην ευθεία 8μ πίσω του τον πέρασε. Είχε γίνει και απο πλευράς του επισήμανση για τους κανονισμούς της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα ο Pistorius συνέχισε λέγοντας πως ο Βραζιλιάνος δεν είναι αθλητής των 21″ και ότι ο ίδιος δεν είχε χάσει ποτέ στα 200μ. Απο την άλλη ο Oliveira έδειξε απογοητευμένος απο τις δηλώσεις του Pistorius και είπε πως είναι δύσκολο να ακουγεται κάτι τέτοιο απο εναν μεγάλο αθλητή και ίνδαλμα.

Στις 3 πρώτες ημέρες των Αγώνων, με το Στάδιο να είναι κατάμεστο και να χειροκροτεί τις προσπάθειες όλων, έγιναν και αρκετές αξιόλογες επιδόσεις. Μεταξύ αυτών, ο Ιρλανδός J.Smyth (που προπονήθηκε το χειμώνα με τον T.Gay) πέτυχε με 10″46 παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ της κατηγορίας Τ13 -προβλήματα όρασης.

Απο ελληνικής πλευράς, 4η θέση πήρε ο Μαρίνος Φυλαχτός στον δίσκο κατ.42 με 41″63 και ο Γιάννης Πρώτος στα 400μ κατ.13 με 49″67. Επίσης 4η θέση και για τον Κύπριο Αντώνη Αρέστη στα 200μ κατ.46 με 22″40.
-> Αποτελέσματα Ελλήνων

-> Πρόγραμμα/αποτελέσματα

-> Κατηγοριοποίηση/κανονισμοί

Προηγούμενο άρθροΟι θέσεις της ΑΝ.ΚΙ.Σ. για το νέο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΟ Μπολτ και οι απεριόριστες ικανότητες του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ