Η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει οριστεί για την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου και φέτος που θα είναι η 4η φορά, το κεντρικό σύνθημα είναι :
«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Η ημέρα αυτή έρχεται ως συνέχεια της Ευρωπαικής εβδομάδας Αθλητισμού στις 23-30 Σεπτεμβρίου με σύνθημα be active και έχουν γίνει ή συνεχίζονται μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις (δείτε->εδώ)

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που θα περιλαμβάνουν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες και σε αρκετές περιπτώσεις συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα, επισκέψεις σε Εθνικά Γυμναστήρια αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., επίσκεψη επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών.

Έτσι τη Δευτέρα 2/10 στις 8:30πμ σε όλα τα σχολεία θα γίνει μια 5λεπτη εισαγωγή με παιχνίδι με μπάλα που τα παιδιά θα κρατήσουν όσο γίνεται στον αέρα και στη συνέχεια κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει εντός του σχολικού ωραρίου.

Όπως αναγράφεται από το Υπουργείο Παιδείας-Έρευνας-Θρησκευμάτων, στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε ο σχεδιασμός για τις 4 κατηγορίες αθλητών και Ομοσπονδιακούς – με ερωτηματικά
Επόμενο άρθροΔιευρύνεται η ζώνη αλλαγής στην 4χ100μ. – Οι αλλαγές κανονισμών από 1/11/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ