Σίγουρη πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει, αλλά αν ρίξει κανείς μία ματιά στους αριθμούς, το τριπλούν- ανδρών και γυναικών- εμφανίζεται σαν το πιο… απογοητευτικό αγώνισμα ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Με το φετινό χειμώνα να αποδεικνύεται ιδιαίτερα προβληματική περίοδος για το τριπλούν, λογικό ήταν στο Σόποτ να πάει ένας πολύ μικρός αριθμός αθλητών, με εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις. Δεν είναι τυχαίο πως στις λίστες συμμετοχών στο μεγάλο ραντεβού του κλειστού, εξαιρώντας το επί κοντώ όπου γίνεται απευθείας τελικός και τα σύνθετα αγωνίσματα όπου δίνονται παραδοσιακά οχτώ προσκλήσεις, το τριπλούν έχει τη μικρότερη συμμετοχή.

Μόλις 11 άλτριες δηλώθηκαν στις γυναίκες και μετά βίας 12 στους άνδρες. Οι επιδόσεις τους είναι ακόμη πιο απογοητευτικές. Από εκείνους που θα βρεθούν στο Σόποτ, μόνο πέντε άτομα έχουν περάσει τα 17 μ. φέτος, ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στις γυναίκες με μόλις πέντε άλτριες πάνω από τα 14,30 μέτρα.

Η κατάσταση βέβαια θα ήταν ιδανική για τα ελληνικά χρώματα, αν δεν είχε πάρει και τους δικούς μας άλτες η… μπάλα. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2006 που δεν υπάρχει στην αποστολή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού τριπλουνίστρια, με τις Αθανασία Πέρρα, Νίκη Πανέττα και Βούλα Παπαχρήστου να λάμπουν δια της απουσίας τους αυτή τη σεζόν, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Όσο για τους άνδρες, εδώ και χρόνια η μοναδική ελληνική «μετοχή» στο τριπλούν ακούει στο όνομα Δημήτρης Τσιάμης, με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ να μπαίνει μεν σε αγώνες το χειμώνα, αλλά να μην θυμίζει σε τίποτα τον άλτη που είναι στην πραγματικότητα.

Προηγούμενο άρθροΛίγοι αλλά… δυνατοί οι Έλληνες στο Σόποτ –Η θέση τους ανάμεσα στους αντιπάλους τους
Επόμενο άρθροBolt και Fraser θα παίξουν σε βίντεο κλιπ –Αυτός κάνει ήδη πρόβα χορεύοντας με καλλονές (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ