Είναι ομάδα που μετά… βίας δεν χωράει σε ταξί, σημειώνοντας νέο χαμηλό ρεκόρ στην εκπροσώπηση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού. Ακόμη κι έτσι όμως, η πεντάδα που θα… κατεβάσει η Ελλάδα στο Σόποτ δημιουργεί χαμόγελα. Γιατί είναι λίγοι, αλλά δυνατοί.

Ανάμεσα στους 587 αθλητές από 141 χώρες που θα δώσουν το παρών στο μεγάλο ραντεβού του κλειστού στίβου, οι Έλληνες κατέχουν περίοπτη θέση. Οι φετινές τους επιδόσεις τους φέρνουν ψηλά ανάμεσα στους αντιπάλους τους στις κατατάξεις των αγωνισμάτων τους, δημιουργώντας προσδοκίες για… κάτι καλό.

Ψηλότερα από όλους είναι ο Λούης Τσάτουμας. Χάρη στο 8,23 μ. που σημείωσε στο μοναδικό φετινό του αγώνα- οι τραυματισμοί τροποποίησαν τα πλάνα του- είναι ο δεύτερος καλύτερος που θα πάρει μέρος στο μήκος. Μόνο ο Alexander Menkov, ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού, που έχει προσγειωθεί στα 8,30 μ. αυτό το χειμώνα έχει καλύτερη επίδοση.

Σε πολύ καλή θέση είναι όμως και οι επικοντιστές, που είχαν από τις δυσκολότερες αποστολές μπροστά τους για αυτή τη διοργάνωση, καθώς η IAAF έβαλε αρκετά δύσκολο όριο προκειμένου να γίνει απευθείας τελικός στο Σόποτ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που ήδη έχει σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ φέτος με 4,72 μ., θα πάει στο Σόποτ έχοντας μπροστά της τρεις αθλήτριες, τη «γηπεδούχο» Anna Rogowska (4,76 μ.), την Holly Bleasdale (4,73 μ.) και την Jenn Suhr (4,73 μ.), ενώ την ίδια επίδοση με την Ελληνίδα έχει σημειώσει φέτος η Silke Spieglburg και η Anhelika Sidorova.

Ο Κώστας Φιλιππίδης από την άλλη, που όπως και η Κυριακοπούλου πηγαίνει στην Πολωνία απαλλαγμένος από το «βραχνά» του προκριματικού, με 5,77 μ. είναι ο τρίτος καλύτερος που θα πάρει μέρος στο επί κοντώ. Ψηλότερο άλμα έχουν σημειώσει μόνο ο Malte Mohr (5,90 μ.) και ο Luke Cutts (5,83 μ.), ενώ βέβαια ο μεγάλος απών του αγωνίσματος- αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης- θα είναι ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν, ο Renaud Lavillenie εξαιτίας τραυματισμού.

Ανάμεσα στους 33 αθλητές που έχουν δηλωθεί στα 60 μ. εμπόδια, ο Κώστας Δουβαλίδης έχει την ένατη θέση χάρη στο πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στην Πράγα με 7.60.

Η άλλη… μη άλτρια της αποστολής, η Μαρία Γάτου, πηγαίνει στην Πολωνία με 7.29- το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε φέτος- επίδοση που τη φέρνει στην 20η θέση ανάμεσα στις 44 που έχουν δηλωθεί στα 60 μέτρα.

Προηγούμενο άρθροΗ Παπαιωάννου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Παγκόσμιο
Επόμενο άρθροΗ παγκόσμια… τραγωδία του τριπλούν –Λίγες συμμετοχές & χαμηλές επιδόσεις χωρίς Έλληνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ