Με βάση τα κριτήρια σχεδιασμού και παραμονής 2017-2018 συγκροτήθηκε ο σχεδιασμός των 4 κατηγοριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο ενώ ανακοινώθηκαν οι Ομοσπονδιακοί και συνεργάτες προπονητές καθώς και οι λοιποί επιτελικοί.

-> Σχεδιασμός 2018

Στην Α’ κατηγορία των αθλητών είναι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες: η Κατερίνα Στεφανίδη, οι νικήτριες στη Super League Μαρία Μπελιμπασάκη και Βούλα Παπαχρήστου, ο χρυσός στο Ευρωπαικό Ε/Ν Μίλτος Τεντόγλου, καθώς και ο Γιάννης Κυριαζής που παρέμεινε όντας βάσει επίδοσης στους καλύτερους 12 του κόσμου,
καθώς και ο Κώστας Φιλιππίδης που εντάχθηκε επίσης (σσ: μας διευκρινίστηκε πως η 12αδα δεν ίσχυε μόνο για Νέους -τότε θα πρέπει να παραμένει και ο Μιχάλης Αναστασάκης?)

Στη Β’ κατηγορία είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας και η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου που είχαν 2η θέση στο Lille, ο χάλκινος στο Ευρωπαικό Ε/Ν Οδυσσέας Μουζενίδης, ενώ παραμένει ο Εμμανουήλ Καραλής. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου παρέμεινε Σχεδιασμό – αλλά κατέβηκε μια κατηγορία (και είναι από τα ερωτηματικα με το τι ίσχυσε ακριβώς στις περιπτώσεις παραμονής – καθώς παρέμεινε ο Μαντζουρογιάννης στη Γ’ ενώ έπεσε στη Δ’ ο Μέρλος με τη Μαλταμπέ)

Εκτός των 4 βασικών κατηγοριών (αναμένεται να βρεθούν στης στήριξης που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί) σε σχέση με πέρυσι είναι οι Αναστασάκης, Μάστορας, Ρεμπούλη, Δαλάκα, αφες Βασιλείου, Μουρτά.

Ως προς τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, αρκετοί παραμένουν και σε σωματεία, ορισμένοι είναι προς/υπό απόσπαση, ενώ ακολουθήθηκαν – αλλά όχι απόλυτα οι προτάσεις για αθλητές & προπονητές Σχεδιασμού που είχε αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ (δείτε->εδώ)

Eπισημάνθηκαν – ανανεώθηκαν οι όροι και προυποθέσεις συνεργασιας των Ομοσπονδιακών, με κύριο βέβαιο θέμα να είναι το “Οι ομοσπονδιακοί προπονητές πρέπει να έχουν αποκλειστική απασχόληση με την ομοσπονδία. Επιτρέπεται η συνεργασία με σωματείο σε συνεργάτες ομοσπονδιακούς με μηδενικές ή μειωμένες αποδοχές εκ μέρους της ομοσπονδίας.”
-> Ομοσπονδιακοί προπονητές – αρμοδιότητες και υποχρεώσεις

Πολλές είναι οι αντιρρήσεις ή ερωτηματικά για τη λογική του σχεδιασμού με τα σωματεία, τα συμβόλαια και το ζητούμενο των αποσπάσεων, ιδίως για προπονητές που έγιναν Ομοσπονδιακοί για την διευκόλυνση απόσπασης – ή που δεν έγιναν.

Μεταξύ των ονομάτων φαίνεται πως η Ιωάννα Σιώμου είναι πλέον αποκλειστικά Ομοσπονδιακή αφήνοντας τον ΓΣ Κηφισιάς, ο Μιτς Κριερ (προπονητής και σύζυγος της Στεφανίδη) προστίθεται, ενώ μεταξύ των ονομάτων που απουσιάζουν είναι οι: Στ.Καρρές, Δ.Θεοδωρίδης, Ν.Κεφαλόπουλος, Ι.Δαγκόγλου.

Συνεργάτες θεωρούνται και όσοι αναφέρονται ως προπονητές αθλητών σχεδιασμού που δεν είναι στη σχετική λίστα των Ομοσπονδιακών.
Στις σκυταλοδρομίες, υπεύθυνοι θα είναι ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης και ο Χρύσανθος Καρούζος.

Συντονιστής Ομοσπονδιακός είναι ο Γιώργος Πομάσκι.
Οι επιτελικοί είχαν κατά κύριο λόγο ανακοινωθεί (με τον Γιάννη Κουτσιώρα αρχιπροπονητή και τους Μελέτογλου-Αποστολόπουλο να παραμένουν επίσης υπεύθυνοι των κατηγοριών Ε/Ν και Π.Κ αντίστοιχα) και έγιναν γνωστοί και οι υπόλοιποι σε θέσεις που υπήρχαν εκκρεμότητες – ή νέες.

Κατα το ΔΣ της Τρίτης 26/9/2017 έγιναν γνωστά και τα ονόματα των αθλητών που θα διαμένουν από τη νέα περίοδο (1η Οκτωβρίου) μέσω ΣΕΓΑΣ στους ξενώνες σε ΟΑΚΑ, Άγιο Κοσμά και Καυτανζόγλειο, με τα παράπονα να μη λείπουν τις τελευταιες ημέρες, μεταξύ αυτών από την Κατερίνα Δαλάκα.

Αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα της κατηγορίας στήριξης

Προηγούμενο άρθροΟ Kipchoge νικητής στο Βερολίνο – σπουδαίο ντεμπούτο ο Adola
Επόμενο άρθροΗ Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβάσαμε τους ομοσπονδιακούς για το 2017 – 2018. Ε ρε τι γίνεται για να πάρουν απόσπαση από το σχολείο για το πουθενά τα δικά μας παιδιά. Είναι χρεωμένοι και με αλητές. Ε ρε πάλι. Κα μετά αρχίζουν οι διαμαρτυρίες γιατί δεν τις υπογράφουν οι υπουργοί. Τις αποσπάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ