Πέντε μήνες έπειτα από το θετικό της δείγμα σε απαγορευμένη ουσία, η Veronica Campbell Brown είναι ελεύθερη να αγωνιστεί. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή στην Τζαμάικα, που επέβαλε δημόσια επίπληξη και όχι ποινή αποκλεισμού στην κάτοχο επτά Ολυμπιακών μεταλλίων.

Για να επιστρέψει βέβαια στη δράση η σπρίντερ θα πρέπει να επικυρωθεί η απόφαση από τη διεθνή ομοσπονδία. Η Campbell είχε βρεθεί θετική σε διουρητικό σε έλεγχο που είχε γίνει στις 4 Μαΐου και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό στις 14 Ιουνίου. Η ουσία, Hydrochlorothiazide, είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται ως «μάσκες» προκειμένου να καλύπτουν τη χρήση ισχυρότερων απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Τζαμάικα, η πρωταθλήτρια των 200 μ. ισχυρίστηκε πως το θετικό της δείγμα προήλθε από τη χρήση κρέμας που της χορηγήθηκε για τραυματισμό στο πόδι, την οποία είχε αναφέρει στο έντυπο κατά τον έλεγχο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θετικό δείγμα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, η σπρίντερ δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Τώρα η IAAF έχει 45 ημέρες για να λάβει το φάκελο της υπόθεσης και να αποδεχθεί ή να εκφράσει ενστάσεις για την απόφαση των Τζαμαϊκανών.

Προηγούμενο άρθροO ΣΕΓΑΣ κάνει… restart – Ο νέος αθλητικός σχεδιασμός της ομοσπονδίας
Επόμενο άρθροΜάχη για να κλείσουν… τρύπες στην Παιανία και το ΟΑΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ