Ολόκληρη λίστα ανακοινώθηκε την Πέμπτη με τα έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, αλλά ούτε λέξη δεν υπήρχε για το στίβο. Αν και είχαν γίνει συζητήσεις του ΣΕΓΑΣ με τον Γιάννη Σγουρό για το συγκεκριμένο θέμα, τα έργα επικεντρώθηκαν στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Οπότε η ομοσπονδία άρχισε ξανά τη… μοναχική μάχη για να κλείσει τρύπες- κυριολεκτικά και μεταφορικά- στην Παιανία και το προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Στο παρατημένο κλειστό της Παιανίας, που όσο περνά ο χρόνος η πολιτεία το αφήνει να ρημάζει περισσότερο, ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να ξαναζεστάνει τη συζήτηση. Η ομοσπονδία είναι κοντά στο να εξασφαλίσει τη μελέτη για την εγκατάσταση- απαλλάσσοντας το κράτος από ένα βασικό κόστος- αλλά θα απλώσει το χέρι για να ζητήσει τη λύση.

«Θέλουμε επιτέλους η Πολιτεία να καταλήξει σε ένα σχήμα στο οποίο θα παραδώσει το στάδιο και να χρηματοδοτήσει την αποκατάστασή του», είπε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Κώστας Παναγόπουλος. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς η σεζόν του κλειστού στίβου είναι πάντα υπό την απειλή του να μείνει χωρίς στέγη, καθώς η εναλλακτική λύση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έχει αποδειχθεί πολλές φορές ανεπαρκής.

Παράλληλα υπάρχει και η μάχη του ΟΑΚΑ, αφού τώρα που ήρθε το φθινόπωρο και οι βροχές, θα αρχίσουν πάλι τα στοιχήματα των αθλητών και προπονητών για το αν θα κάνουν προπόνηση με spikes ή με βατραχοπέδιλα εξαιτίας των νερών που στάζουν από την οροφή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο ΣΕΓΑΣ είχε κάνει τη μελέτη για την εγκατάσταση, αλλά το ποσό που άκουσε- προσέγγιζε τις 90.000 ευρώ- έκοψε τα… πόδια των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Τώρα ξεκίνησαν ξανά την προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων από την πολιτεία, προκειμένου να τακτοποιηθεί αυτό το αιώνιο πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθροΓλιτώνει με επίπληξη η Campbell – Αναμένεται η απάντηση της IAAF
Επόμενο άρθροH ομάδα Σεβαστή, ο πρόεδρος που τον λένε γλάστρα, ο Κυτέας και οι «ανεπιθύμητοι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ