Όταν προ ολίγων ημερών ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τους επιτελικούς τεχνικούς με τους οποίους θα πορευτεί την επόμενη χρονιά, ξεκίνησε η μουρμούρα. Πολλοί μιλούσαν για τα «παιδιά του Σεβαστή», αναφερόμενοι κυρίως στην Επιτροπή Ανάπτυξης, που παρέμειναν στο πόστο τους. Και αρκετοί στα στάδια του στίβου γκρίνιαζαν πως μπορεί ο Κώστας Παναγόπουλος να έχει ετοιμάσει το νέο σύστημα με το οποίο θα… παίξει «μπάλα» ο ελληνικός στίβος στην πορεία- το νέο αθλητικό σχεδιασμό- αλλά την ομάδα την προετοίμασε και την έστησε στο γήπεδο ο Βασίλης Σεβαστής. Πόσο λειτουργικό μπορεί να είναι αυτό;

Η σχετική ερώτηση προκάλεσε το ξέσπασμα του συνήθως πολύ ήρεμου και διπλωμάτη Κώστα Παναγόπουλο κατά την παρουσίαση του νέου σχεδιασμού. «Ως αντιπρόεδρος τους εμπιστευόμουν και ως πρόεδρος όχι; Δεν άλλαξε διοίκηση ο ΣΕΓΑΣ, πρόεδρο άλλαξε», απάντησε αρχικά ο κ. Παναγόπουλος αναφερόμενος στους επιτελικούς τεχνικούς, με τον κ. Σεβαστή να υπερθεματίζει δίπλα του.

«Το δίκαιο είναι να λειτουργήσουν οι παλιοί συνεργάτες και στο νέο πλαίσιο, στο οποίο ποντάρω πολύ. Με υποτιμά να με θεωρούν πρόεδρο γλάστρα. Δεν είμαι ούτε χθεσινός, ούτε προχθεσινός», άστραψε και βρόντηξε ο Παναγόπουλος, που πρόσθεσε πως αυτός ο χαρακτηρισμός που του αποδίδουν αδικεί και τον Σεβαστή που «έκανε κάτι που κανένας άλλος δεν έχει αποφασίσει στην Ελλάδα, αποχωρώντας από τη θέση του».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επισήμανε πως δεν μπορεί κανείς να αλλάξει ένα σύστημα εκ βάθρων. «Αλλάζουμε νοοτροπία. Θα δείτε και κάποια νέα πρόσωπα στους ομοσπονδιακούς προπονητές. Εγιναν οι αλλαγές που κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν», πρόσθεσε.

Από τα ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν αρκετά στον τομέα των προπονητών είναι η στάση του ΣΕΓΑΣ απέναντι σε αθλητές που γυμνάζονται με άτομα τα οποία δεν εγκρίνει η ομοσπονδία και βέβαια το θέμα του Δημήτρη Κυτέα.

Στο τελευταίο ζήτημα έχει προκληθεί τεράστια συζήτηση έπειτα από την ενημέρωση που είχε ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη από τον Παναγόπουλο, πως είναι πολύ πιθανό να μην παραμείνει στους ομοσπονδιακούς προπονητές, κάτι που θα αποφασιστεί από το ΔΣ τη Δευτέρα.

Σε ερώτηση για το γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία ο Κυτέας, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ απάντησε: «Όταν δεν προσλαμβάνω κάποιον, τον καλώ στην απολογία; Γιατί να απολογηθεί;». Επιπλέον πρόσθεσε πως νόημα πως πέρα από την προπονητική αξία αξιολογείται και «η δυνατότητα να λειτουργεί κανείς στο πνεύμα που θέλουμε» για την επιλογή των ομοσπονδιακών. Παράλληλα επεσήμανε αναφερόμενος σε τεχνικούς που φέτος ήταν εκτός της τάξης των ομοσπονδιακών, «δεν εθίγησαν ούτε οι ίδιοι ούτε οι αθλητές τους».

Τέλος, μιλώντας για την «καυτή πατάτα» των προπονητών με τους οποίους ο ΣΕΓΑΣ δεν επιθυμεί συνεργασία για διάφορους λόγους απάντησε πως «Οι αθλητές τους δεν θα απολαμβάνουν προνόμια. Θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά σε εκείνες που αφορούν την εικόνα του χώρου, πρέπει να γίνουμε σκληρότεροι, υπονοώντας προφανώς περιπτώσεις εμπλοκής προπονητών σε κρούσματα ντόπινγκ, κατηγορία στην οποία ο ΣΕΓΑΣ θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα σε ότι αφορά συγκεκριμένο προπονητή.

Προηγούμενο άρθροΜάχη για να κλείσουν… τρύπες στην Παιανία και το ΟΑΚΑ
Επόμενο άρθροΣε μπελάδες ο Idowu – Οδηγούσε μεθυσμένος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ