Το αγώνισμα του επί κοντώ ανδρών ήταν αυτό που ξεκίνησε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας στο Birmingham αλλά και το έκλεισε μετά από παραπάνω από 3 ώρες!
-> Όλα για το παγκόσμιο κλειστού

Ο αγώνας άρχισε στα 5,45μ. όπου ο Κώστας Φιλιππίδης, που αγωνιζόταν πρώτος από τους 15 του τελικού καθώς και ο Εμμανουήλ Καραλής το πέρασαν με τη δεύτερη προσπάθεια.
Με την πρώτη πέρασαν στη συνέχεια τα 5,60μ. Στα 5,70μ. πέρασε με την πρώτη ο Φιλιππίδης και με τη δεύτερη ο Καραλής. Σε αυτό το ύψος ξεκίνησε, επιτυχημένα, ο Lavillenie.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,80μ., κάνοντας ατομικό ρεκόρ και πανελ.ρεκόρ εφήβων και πανηγυρίζοντάς το έξαλλα.
Ο Φιλιππίδης έχασε το πρώτο άλμα και άφησε το ύψος για τα 5,85μ. -όσο και το πανελλήνιο ρεκόρ του- όπου δεν τα κατάφερε και πήρε τελικά την 7η θέση – μαζί με τον Duplantis.
Ο Καραλής μετά από μια χαμένη στα 5,85μ., άφησε το ύψος πηγαίνοντας στα 5,90μ. χωρίς τελικά επιτυχία και ήταν 5ος – μαζί με τον Holzdeppe.
Το 5,90μ. -που θα φυσικά μετάλλιο- εκτός από πανελλήνιο θα ήταν και παγκ.ρεκόρ εφήβων (το οποίο είχε και ο Καραλής με 5,78μ. στο ΣΕΦ αλλά το ανέβασε πρόσφατα κατά 10 εκατοστά ο Duplantis)

Το υψος αυτός πέρασε μονάχα ο Γάλλος -παγκόσμιος ρέκορντμαν- Renaud Lavillenie. Ο Αμερικανός Sam Kendricks που έκανε και μια προσπάθεια στα 5,95μ. και ο Πολωνός Piotr Lisek είχαν περάσει πριν τα 5,85μ. με την πρώτη και πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, σε μια επανάληψη της κατάταξης του προηγούμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Lavillenie στη συνέχεια έβαλε τον πήχυ στα 6μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Πριν την έναρξη του απογευματινού προγράμματος, έγινε και η απονομή στις νικήτριες του επί κοντώ γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη στην 3η θέση (δείτε->εδώ)

-> video απονομής

Προηγούμενο άρθροBirmingham: Ρεκόρ αγώνων Coleman και Harrison – δυναμική πρόκριση Δουβαλίδης και Τραίκοβιτς
Επόμενο άρθροBirmingham: Φινάλε με φοβερές σκυταλοδρομίες και παγκ.ρεκόρ από τους Πολωνούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ