Σε φουλ ρυθμό προετοιμασίας οι πρωταγωνιστές μας, του επί κοντώ
Το επί κοντώ προσφέρει συστηματικά τα τελευταία χρόνια πολύ όμορφες στιγμές στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό τόσο με τις διακρίσεις και τα μετάλλια όσο και με τη γενικότερη παρουσία των πρωταθλητών μας που βοηθούν στο να μπουν νέα παιδιά στη δράση.
Σε αυτή τη χρονική περίοδο οι πρωταγωνιστές μας βρίσκονται προς το τέλος της προετοιμασίας τους και περιμένουν πλέον σταδιακά τους πρώτους αγώνες για να έχουν και οι ίδιοι μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη φετινή τους προοπτική διάκρισης σε πρώτη φάση στο ευρωπαϊκό κλειστού στην Γλασκώβη.
Από την πρώτη συνολική εικόνα που προκύπτει μέσω του stivoz.gr έχουμε τα ακόλουθα δεδομένα για αυτήν την περίοδο που διανύουμε…
Το πρώτο τεστ του Φιλιππίδη το Σάββατο 12/1 στην Ορλεάνη
Η σταθερή ελληνική δύναμη, διεθνούς διάκρισης στους άνδρες, ο παγκόσμιος Κώστας Φιλιππίδης θα είναι ο πρώτος του επί κοντώ που θα ξεκινήσει τη φετινή του αγωνιστική δραστηριότητα, στις 12 τρέχοντος από την Ορλεάνη.
Η προετοιμασία του σπουδαίου Ελληνα επικοντιστή υπό την καθοδήγηση του προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα εξελίσσεται όπως πρέπει για την εποχή.
Ο Κώστας είναι ένας από αυτούς που ξεχωρίζει για τη διάρκειά του με πολύ καλές παρουσίες σε υψηλό επίπεδο και όπως το συνηθίζουν και το σχεδιάζουν με τον προπονητή του τα τελευταία χρόνια, θα κάνει και φέτος πολλούς αγώνες.
Το πλήρες πρόγραμμά του θα γίνει γνωστό σύντομα, όμως ο έμπειρος παγκόσμιος πρωταθλητής μας στον κλειστό έχει σκοπό να κάνει 8-9 εμφανίσεις σε μίτινγκ σε Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού για τη σεζόν του κλειστού στη Γλασκώβη, σε μια διοργάνωση που πριν από δύο χρόνια είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.
Θυμίζουμε ότι ο Φιλιππίδης ήταν ο μόνος από τους άνδρες του ελληνικού στίβου που για το 2018 βρέθηκε στην κορυφαία 10άδα (9η θέση) στο ετήσιο ranking ανά αγώνισμα που ανακοίνωσε το γνωστό περιοδικό Track and Field.
Η Στεφανίδη ξεκινάει στο Reno στις 18/1
Το φετινό ταξίδι της Κατερίνας Στεφανίδη, στο ραντεβού της με τα μετάλλια και τις διακρίσεις αρχίζει στις ΗΠΑ, πρώτα στο Reno στο Νεβάδα στις 18/1 και πιθανότατα μετά στη Βοστόνη στις 26/1 (κάποιες τυπικές λεπτομέρειες απέμεναν για να οριστικοποιηθεί) και υπάρχει σειρά αγώνων στο πρόγραμμά της.
Από κει και πέρα αναμένεται να μετάσχει και σε τέσσερα μεγάλα μίτινγκ, πριν το κορυφαίο ραντεβού για τον κλειστό με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η προετοιμασία της πάει πολύ καλά και βρίσκεται στο τελικό στάδιο λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν του κλειστού.
Φυσικά οι στόχοι για την Στεφανίδη, την ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι ξεκάθαροι και σε άμεση αντιστοιχία με το βάρος που έχει το όνομά της στη διεθνή σκηνή, οπότε απομένουν οι αγώνες για περισσότερα συμπεράσματα.
Η Νικόλ θα αγωνιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου
Η Νικόλ Κυριακόπουλου, η ασημένια πέρυσι στο ευρωπαϊκό ανοιχτού θα μπει στη δράση αρχές Φεβρουαρίου και έχει ήδη ανακοινώσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει τους ευρωπαικούς αγώνες του World Tour και τον αγώνα του Clermont Ferrand, δίνοντας ραντεβού στη Γλασκώβη.
Αυτό το διάστημα η προετοιμασία μιας από τη μια σούπερ μαμά του ελληνικού στίβου πάει σύμφωνα με το πρόγραμμά της και μάλιστα γίνεται υπό το βλέμμα του σπουδαίου Βιτάλι Πετρόφ που βρίσκεται στη χώρα μας.
Η Νικόλ που συνεργάζεται με τον Ανδρέα Τσώνη φυσικά δεν χάνει ευκαιρία όποτε κάτι τέτοιο είναι εφικτό να ακούσει πολύ χρήσιμες συμβουλές από τον σπουδαίο Πετρόφ που φυσικά έχει γράψει τη δική του ιστορία στο αγώνισμα έχοντας υπό την επίβλεψή του κατά καιρούς (μετά τον μεγάλο Σεργκέι Μπούμπκα) πολύ μεγάλους αθλητές και αθλήτριες.
Ο Καραλής επανέρχεται σταδιακά
Σε ότι αφορά τον έφηβο πρωταθλητή, ακολουθεί και αυτός το δικό του πρόγραμμα με πρώτο στόχο να επιστρέψει απόλυτα υγιής στις απαιτήσεις και τις εντάσεις του υψηλού πρωταθλητισμού, με πιθανή επανεμφάνιση στους Μεσογειακους νέων στις 19/1.
Είχε και ο νεαρός πρωταθλητής μας αυτό το διάστημα να ακούσει πολύ χρήσιμες συμβουλές από τον Πετρόφ.
Ο Καραλής αποτελεί μια από τις μεγάλες ελληνικές ελπίδες διάκρισης για το μέλλον. Λόγω τραυματισμού έχασε την περυσινή σεζόν όμως ξέρει ότι τώρα πρέπει να κάνει ότι χρειάζεται ακόμα κι αν η υπομονή είναι πολύ δύσκολο στάδιο και να μην ρισκάρει ώστε να γυρίσει στα έντονη δράση και στα ψηλά άλματα με αξιώσεις και με επιδόσει αντίστοιχες με αυτές που είχε παρουσιάσει στους φιλάθλους πριν την ατυχία με τον τραυματισμό.
Η Πόλακ το Σάββατο στην ημερίδα του Αγ. Κοσμά
Η Ελένη Πόλακ, ευχάριστη έκπληξη πέρυσι του αγωνίσματος που μπήκε στον τελικό του ευρωπαϊκού ανοιχτού ετοιμάζεται πολύ νωρίς να μπει στους αγώνες με πρώτο τεστ στην ημερίδα που θα γίνει την άλλη εβδομάδα, στις 19/1, στον Αγ. Κοσμά.
Η πρωταθλήτρια που την καθοδηγεί ο Μανώλης Καραγιάννης, ξεπέρασε κάποιες δυσκολίες που είχε στην αρχή της προετοιμασίας λόγω ενοχλήσεων στον ώμο της και όλα πάνε όπως πρέπει. Περιμένει μέσα από τη δράση να βγάλει τα συμπεράσματά της με αγώνα στόχο πάντως σε πρώτη φάση το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο ΣΕΦ και από κει και πέρα αναλόγως τι θα έχει προηγηθεί.
Οι μικροί
Αρκετοί είναι οι ανερχόμενοι αθλητές-τριες του αγωνίσματος που αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσίαση τους. Σε ότι αφορά εκείνους που μετείχαν στις μεγάλες διοργανώσεις των κατηγοριών πέρυσι
– H Αριάδνη Αδαμοπούλου επέστρεψε προσωρινά Ελλάδα από το Oklahoma State University. Μετά από έναν μικρο τραυματισμό που είχε εκεί, προπονείται και πάλι κανονικά με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και επανέρχεται – με τον κλειστό να μην είναι έτσι στα πλάνα της, ενώ δεν επιτρέπεται και από το NCAA να κατέβει σε αγώνες στην Ελλάδα μέχρι να τελειώσει το Ακαδημαικό εξάμηνο στις ΗΠΑ το Μάιο.
– Ο Αντώνης Σάντας μετά από μια δύσκολη χρόνια που τράβηξε πολύ με τους Ολυμπιακούς Νέων ως τον Οκτώβριο, θα αγωνιστεί στον κλειστό αλλά όχι σε φουλ φόρμα – θα είναι προπονητικοί οι αγώνες με στόχο φέτος για τον αθλητή του Φώτη Στεφανή το πανευρωπαϊκό εφήβων τον Ιούλιο.
– Ο Σωτήρης Χύτας μπαίνει κανονικά στον κλειστό. Ο αθλητής του Συμεών Αναστασιάδη ξεκινώντας με την ημερίδα του Αγ.Κοσμά στις 19 Ιανουαρίου.
– Η Μιλένα Ποστίκα, ξεκινάει και αυτή κλειστό στίβο, στις 19/1 στον Αγ.Κοσμά. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν νικήτρια της Παγκ. Γυμνασιάδας πέρυσι με 4μ.
Η Αδαμοπούλου (γεν.2000) είναι και φέτος στην κατηγορία Κ20, ο Σάντας (γεν.2001) ανεβαίνει στην κατηγορία αυτή, ενώ Χύτας και Ποστίκα (γεν.2002) παραμένουν στην κατηγορία Κ18.
Ο Νεράντζης επιστρέφει
Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Νίκου Νεράντζη. Ο 21χρονος είχε ατύχημα με μηχανή πριν 1 χρόνο, πλέον όμως ευτυχώς είναι εντάξει, η προετοιμασία του πάει καλά και ετοιμάζεται για αγωνιστική επιστροφή, από τον κλειστό στίβο κιόλας.
Δείτε και
-> Αγωνιστικό καλεντάρι 2019
-> αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό