Δεν έχουν πολλές φορές την ευκαιρία να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους. Πώς άλλωστε να συναγωνιστεί ο Λούης Τσάτουμας τον Κώστα Φιλιππίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου την Τόνια Στεργίου ή ο Λυκούργος Τσάκωνας τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ; Κι όμως, γίνεται.

Η «κούρσα» βέβαια αφορά εκείνη για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς. Έπειτα από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, ήρθε η ώρα για τον «τίτλο» σε άνδρες και γυναίκες, στην ψηφοφορία που διεξάγει ο ΣΕΓΑΣ. Και στην «εκκίνηση» πήραν θέση οχτώ αθλητές και έξι αθλήτριες.

Η ψηφοφορία θα «κλείσει» στις 10 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ. Με τη λήξη της θα τελειώσει και η αγωνία, αφού θα ανακοινωθούν οι κορυφαίοι και όλων των άλλων κατηγοριών, για τις οποίες η διαδικασία έχει ήδη γίνει.

Στους άνδρες, οι «ψηφοφόροι» θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον Κώστα Φιλιππίδη των δύο πανελλήνιων ρεκόρ που ήταν τέταρτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και δέκατος στο Παγκόσμιο ανοιχτού, ενώ ήταν και δεύτερος στη βαθμολογία του επί κοντώ για τα Diamond League, τον Λούη Τσάτουμα που ήταν πέμπτης στο Ευρωπαϊκό κλειστού και 10ος στη Μόσχα, τον Κώστα Μπανιώτη που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες και μπήκε τραυματισμένος στους δύο μεγάλους τελικούς της χρονιάς σε ανοιχτό και κλειστό, τον Δημήτρη Τσιάμη που ήταν 10ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, τον Αντώνη Μάστορα που ήταν «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης Νέων και τέταρτος στην αντίστοιχη διοργάνωση ανδρών του κλειστού, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ που ήταν 16ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον νικητή των 200 μ. στους Μεσογειακούς αγώνες Λυκούργο Τσάκωνα και τον Κώστα Δουβαλίδη που το χειμώνα έτρεξε στον τελικό του Ευρωπαϊκού και το καλοκαίρι βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μ. εμπόδια.

Δύσκολη είναι η επιλογή και στις γυναίκες, όπου τον τίτλο διεκδικούν έξι αθλήτριες. Η Αθανασία Πέρρα που ήταν 12η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και νικήτρια στους Μεσογειακούς αγώνες, όπως και η Στέλλα Λεδάκη που είναι επίσης υποψήφια, η Νικόλ Κυριακοπούλου που μετείχε και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς, η Τόνια Στεργίου που «πέταξε» στο 1,95 μ. φέτος, η Νίκη Πανέττα που ήταν συνεπής στο ραντεβού με τις μεγάλες διοργανώσεις χειμώνα και καλοκαίρι και η Μαρία Μπελιμπασάκη που έτρεξε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου

Άνδρες

Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 110 μ. εμπ.

Αντώνης Μάστορας (Ηρακλής) Υψος

Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.) Υψος

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Πεύκης) βάδην

Λυκούργος Τσάκωνας (ΓΣ Σκάλας) 200 μ.

Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) Μήκος

Δημήτρης Τσιάμης(Ολυμπιακός) τριπλούν

Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) επί κοντώ

Γυναίκες

Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος Ρόδου)Επί κοντώ

Στέλλα Λεδάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος) Επί κοντώ

Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός ΑΟ)

Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) Τριπλούν

Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων) Τριπλούν

Αντωνία Στεργίου (Κούρος Πάτρας) Ύψος

Προηγούμενο άρθροΘέλεις να σου μάθω τένις; Οι αδερφές Williams έγιναν δασκάλες του κορτ για Blake και Weir (photos)
Επόμενο άρθροΣοκ με Teddy Tamgho -Επαθε κάταγμα κνήμης στην προπόνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ