Σε συνέχεια της συζήτησης με την Ιωάννα Σιώμου, μετά την ενότητα για τις αρμοδιότητες ως συντονίστρια αγωνισμάτων ταχυτήτων (->εδώ) ακολουθεί το Β’ μέρος που αφορά το προπονητικό γκρουπ όπου είχαμε και σύντομη συνομιλία με τις αθλήτριες των εμποδίων Ελισάβετ Πεσιρίδου και Σοφία Ιωσηφίδου και τις αθλήτριες τους ύψους Τατιάνα Γκούσιν και Marija Vuković.

Επιμέλεια: Σεβαστή Βρακατσέλη

Ιωάννα Σιώμου

Ξεκινήσαμε με όλα τα κορίτσια στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως κάθε χρόνο και όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τώρα. Με την Ελισάβετ είχαμε ένα ζήτημα με τον τραυματισμό της, όπως όλοι ξέρετε, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δουλέψαμε πολύ στην αποκατάσταση της και τώρα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Ένας κύκλος προπόνησης έχει κλείσει και όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν. 

Ο κλειστός στίβος είναι στόχος για εμάς και δεν θα είναι απλά ένα πέρασμα. Ένας καλός κλειστός είναι η βάση για τον ανοιχτό και στα εμπόδια και στο ύψος. Φέτος έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι είναι πολύ αργά ο κλειστός και μετά έχουμε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε για τον ανοιχτό, οπότε ουσιαστικά δουλεύουμε με στόχο και τον ανοιχτό παράλληλα. 

Με την Ελισάβετ δουλεύουμε δυνατά καθώς κάθε χρόνο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το πρώτο εμπόδιο, οπότε ο κλειστός βοηθάει σε αυτό. 

Ελισάβετ Πεσιρίδου

Τι και αν έχει προστεθεί στο ενεργητικό της μια ακόμα δύσκολη και απαιτητική σεζόν, όπως ήταν η προηγούμενη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου νιώθει όπως όταν ήταν 20 χρονών καθώς το σώμα της ακούραστο ακολουθεί τους ρυθμούς του πρωταθλητισμού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, έχει μπει σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας ώστε να είναι έτοιμη και για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις που περιλαμβάνει το φετινό καλεντάρι του στίβου. 

“Θέλω να είμαι και στα τρία πρωταθλήματα. Ξεκίνησα λίγο, όχι με το ίδιο πάθος, γιατί η προηγούμενη χρονιά πήγε στραβά. Παρόλα αυτά όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ κανονικά στον κλειστό, κανονικά και όχι σαν πέρασμα. Πάντα στόχος είναι το Παγκόσμιο κλειστού και Ευρωπαϊκό ανοιχτού.

Τον πρώτο μήνα η προετοιμασία ήταν λίγο δύσκολα, να προσαρμοστώ, να δω τι με ενοχλεί, τι δεν με ενοχλεί, τι μπορώ να κάνω. Πλέον το έχω ξεπεράσει, πάει αρκετά καλά η προετοιμασία. Βλέπω ότι όσο μεγαλώνω, δεν αλλάζει κάτι, δεν αλλάζει το σώμα μου, δεν κουράζομαι πιο εύκολα, είναι όπως όταν ήμουν 20 χρονών και συνεχίζει και ακολουθεί πολύ καλά στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και αυτό είναι πολύ καλό. Πάει καλά η προετοιμασία, και το ζητούμενο είναι όταν μπούμε και στην ειδική προετοιμασία, και λίγο πριν την αγωνιστική να αντεπεξέλθει το ίδιο το σώμα.

Σοφία Ιωσηφίδου

“Η σεζόν έχει ξεκινήσει σχετικά καλά, δεν έχουμε ιδιαίτερους τραυματισμούς. Καθίσαμε πολύ από την τελευταία διοργάνωση, που ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, πιστεύω πως θα είμαι καλά στον κλειστό και καλύτερα από πέρυσι. Θέλω να κάνω ατομικό ρεκορ και στον κλειστό και στον ανοιχτό στίβο. να κατέβω τα 14” στα 100μ εμπόδια.

Ο κλειστός δεν θα είναι απλά πέρασμα και μου αρέσει περισσότερο, του έχω αδυναμία και έχω κάνει focus σε αυτόν. Νιώθω πιο ξεκούραστη στον κλειστό και το απολαμβάνω περισσότερο”

Τατιάνα Γκούσιν

Μπορεί ο κορονοϊός και κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών να την έχουν κρατήσει λίγο πίσω στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας της εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, ωστόσο η ανυπομονησία και χαρά για να βρεθεί και να αγωνιστεί ξανά στο Όρεγκον δίνουν φτερά στην Τατιάνα Γκούσιν, που όπως δήλωσε στο stivoz.gr είναι γεμάτη όρεξη για μια γεμάτη σεζόν, με κόσμο στα γήπεδα.   

“Ξεκίνησε σχετικά καλά η προετοιμασία, μετά κόλλησα, έκατσα καραντίνα και επιστρέφοντας προσπάθησα να καλύψω το χαμένο έδαφος. Ήρθε ένας μικρός τραυματισμός αλλά τώρα είμαι εντάξει και έχω πολύ όρεξη. Φέτος και το πρόγραμμα μου εκτός προπονήσεων, με τη δουλειά, είναι καλύτερο και έτσι είμαι πιο ήρεμη και θέλω αυτό να μου βγει και μέσα στο γήπεδο. Έχω μπει σε ένα ρυθμό και σίγουρα ένας στόχος της χρονιάς είναι ο κλειστός, ο οποίος όμως θα είναι δύσκολος. Έχω χάσει σχεδόν ένα μήνα προπόνησης. Λατρεύω τον κλειστό στίβο αλλά ο στόχος της χρονιάς είναι το Όρεγκον, ανυπομονώ να πάω πίσω το Όρεγκον, είναι απίστευτα ωραία και ο κόσμος είναι φανταστικός στον στίβο. Θέλω να δω όλους μου τους φίλους και να πηδήξω σε αυτό το γήπεδο”

Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που σου έρχεται σου μυαλό όταν σκέφτεσαι το Όρεγκον;

“Όταν πήδηξα το 1,91μ. μαζί με τη συναθλήτρια μου και ήμασταν στο 1-2 στο NCAA και κάναμε το γύρο του θριάμβου. Ήταν ότι πιο όμορφο μπορείς να ζήσεις, και την εμπειρία να αγωνίζεσαι με ένα φίλο σου και ο αγώνας σε ένα τέτοιο γήπεδο, που είναι πάντα γεμάτο, ο κόσμος παρακολουθεί, είναι ενθαρρυντικός, δεν έρχεται απλά για να έρθει αλλά το ζει μαζί μας και αυτό είναι εκπληκτικό συναίσθημα για έναν αθλητή. Εμένα κιόλας, που ζητάω πάντα χειροκρότημα και θέλω τη συμμετοχή του κόσμου, με βοηθάει πάρα πολύ”. 

Marija Vuković

“Στόχοι μας είναι όλες οι διοργανώσεις αυτής της σεζόν. το Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού στο Μόναχο και το Παγκόσμιο στο Όρεγκον. Θέλω ένα ατομικό ρεκόρ. 
Αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα αγωνιστώ στο Βελιγράδι, είναι σαν να πηδάω στο σπίτι μου, η αδερφή μου και ο αδερφός μου είναι εκεί και πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι εκεί και είμαι πολύ χαρούμενη.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και λόγω covid δεν ξεκουράστηκα όπως θα ήθελα, και έμεινα εκτός προπονήσεων λίγο περισσότερο από όσο προγραμματίζαμε, αλλά ακόμα έχουμε χρόνο και μέχρι τώρα όλα κυλάνε πολύ καλά. Σιγά σιγά θα γίνονται όλο και πιο δυνατές οι προπονήσεις και θα είμαστε έτοιμοι. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν καλή και θέλω το ίδιο να συνεχιστεί και για την νέα. Ήταν δύσκολο και διαφορετικό να αγωνίζεσαι χωρίς κόσμο, έλειπε η αδρεναλίνη που σου δίνει η παρουσία τους καθώς σου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο να τα δίνεις όλα.

Με την ομάδα της Σιώμου είναι όλα πολύ καλά, έχουμε πολύ καλό κλίμα, γίνεται εξαιρετική δουλειά και θέλουμε κάθε χρονιά να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για μετάλλιο, καθώς στο ύψος είναι πολύ ανεβασμένο το επίπεδο τα τελευταία χρόνια. 

    

Προηγούμενο άρθροΙ.Σιώμου (μέρος Α’) : να “ανοίξουμε” τη βάση
Επόμενο άρθροΟι μεταγραφές για το 2021-’22

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ