Για 9 ημέρες, το Ηράκλειο και το Παγκρήτειο Στάδιο φιλοξένησαν Έλληνες σπρίντερ σε ένα camp σκυταλοδρομιών.
Τα πρωινά οι αθλητές έκαναν κοινές προπονήσεις στις σκυτάλες και τα απογεύματα τις ατομικές τους, σε πολύ καλό κλίμα και με αρκετά καλό καιρό, κάποιες ημέρες βέβαια χρειάστηκε και το κλειστό.

Επικεφαλής ήταν ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης, μαζί με τον Χρύσανθο Καρούζο που είναι οι Ομοσπονδιακοί υπεύθυνοι για τις σκυταλοδρομίες.
Στο Παγκρήτειο από πλευράς προπονητών βρέθηκαν ακόμα οι Μπάμπης Σδρόλας, Κωστής Ηλίας και Ιωάννα Σιώμου.

Οι αθλητές που μετείχαν στο camp ήταν, στους άνδρες οι Κώστας Δουβαλίδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Παναγιώτης Τριβυζάς, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Μάκης Στεργιούλης, Κώστας Ζήκος.
Στις γυναίκες οι Ελισάβετ Πεσιρίδου, Γρηγορία Κεραμιδά, Μαρία Μπελιμπασάκη και οι Κατερίνα Λαφτσή (ηταν προπονητικά), Κορίνα Πολίτη.

Από τις αθλήτριες που είχαν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων στα 100μ. στο 2017 (δείτε->εδώ) δεν ήταν η Μαρία Γάτου που είχε πρόβλημα τραυματισμού, καθως και 3 αθλήτριες που δεν κλήθηκαν : όπως φαίνεται 2 για λόγους προπονητή η Κατερίνα Δαλάκα (που πάντως πλέον θα γυμνάζεται με τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη, καθώς και η Παναγιώτα Βενιέρη (χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι).

Ο προπονητής Χρύσανθος Καρούζος είπε σχετικά στο stivoz.gr:

«Πραγματικά ήταν απολύτως θετική η διάθεση όλων των παιδιών. Υπήρξε μια καλή κι εποικοδομητική συνεργασία και δημιουργήθηκε οικογενειακό κλίμα, βοήθησε σε αυτό το ότι έγινε στο Ηράκλειο – όλοι ήταν συνεχώς κοντά.

Έγιναν πολλές γενικές ασκήσεις κι αλλαγές στατικά, με τζοκιγκ ή σε ανοίγματα 50μ.. Το θέμα ήταν να δέσουν και να βρουν τα πρώτα βήματα, δεν υπήρχε σχήμα ενώ όλοι δοκιμάστηκαν σε όλες τις θέσεις.

Πλέον υπάρχει και ο νέος κανονισμός που δεν αποκλείει την αλλαγή στα πρώτα 10μ., οπότε μπορεί να γίνει σε περίπτωση που κολλήσουν οι αθλητές, βέβαια ως προς την προετοιμασία της αλλαγής δεν αλλάζει κάτι σε υψηλό επίπεδο αθλητών»

Από πλευράς αθλητών, ο Μάκης Στεργιούλης μας είπε σχετικά:

«Είδα καθαρά για ποιό λόγο βρέθηκα εκεί, δεν γίνεται να δεθεί αλλιώς μια ομάδα παρά μόνο όταν δεθούν και οι άνθρωποι στην ομάδα.

Για τη σκυταλη που είναι ουσιαστικά ομαδικό αγώνισμα, ήμασταν μαζί κάθε μέρα –δεν βρισκόμασταν απλά την ώρα που θα γίνονταν κάποιες αλλαγές- και υπήρξε ένα καλό κλίμα ώστε να δεθεί μια ομάδα.
Ήταν ένα καλό ξεκίνημα και περιμένουμε τη συνέχεια που οι εντάσεις θα είναι υψηλότερες και πιο κοντά στους αγώνες»

Αναμένεται να γίνουν 2 ακόμα camp για τις ομάδες σκυταλοδρομιών.

Για την πρόκριση στο Ευρωπαικό Α/Γ για τις 15 (+διοργανώτρια Γερμανία) θέσεις, υπολογίζεται ο μέσος όρος των 2 καλύτερων επιδόσεων το 2017 & 2018

Προηγούμενο άρθροΞανά στην Πάτρα το πανελλήνιο Α/Γ – Οι πόλεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων – Το καλεντάρι 2018
Επόμενο άρθροΤουρκο-κενυατική υπόθεση ξανά το Ευρωπαικό ανωμάλου. Η Βρετανία 1η στη μεικτή και στα μετάλλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ