Στη Σλοβακία, στην μικρή πόλη Samorin δίπλα στο Δούναβη, διεξήχθη την Κυριακή το 24ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, που ξεκίνησε το 1994 και γίνεται σε ετήσια βάση

O Ozbilen και η Can έδωσαν τη νίκη στην Τουρκία στις μεγάλες κούρσες ανδρών και γυναικών. Η Μ.Βρετανία ήταν πρώτη στη μεικτή σκυταλοδρομία αλλά και στον πίνακα μεταλλίων. Ο Jakob Ingebrigtsen έλαμψε και πάλι κερδίζοντας στους εφήβους.

Στην κούρσα των ανδρών το προβάδισμα είχαν πάρει οι Βρετανοί Dewi Griffiths και Andy Butchart με τον Adel Mechaal από την Ισπανία. Ο Griffiths όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού – που στοίχισε αρκετά και στο ομαδικό των Βρετανών. Ο Kaan Kigen Ozbilen (από την Κένυα και από το 2015 αθλητής της Τουρκίας) πήρε τη νίκη, με τους Mechaal, Butchart να ακολουθούν.

Ο περσινός νικητής Aras Kaya τερμάτισε 7ος, ο Kemboi ήταν 9ος, ενώ 11ος ήταν ο Νορβηγός Henrik Ingebrigtsen. Η Τουρκία (που μετείχε με 4 καλούς Κενυάτες) πήρε το ομαδικό με την Ισπανία και τη Μ.Βρετανία ακολούθως.

Στην κούρσα των γυναικών η Yasemin Can υπερασπίστηκε τον τίτλο της αφήνοντας 2η την Meraf Bahta για τη Σουηδία, ενώ το χάλκινο όπως και πέρυσι πήρε η Νορβηγίδα Karoline Bjerkeli Grovdal. Η Can ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης σε 5000μ. και 10000μ. στις Νέες φέτος και στις γυναίκες πέρυσι – από το 2016 είναι αθλήτρια της Τουρκίας.

Η Sokolenko ήταν 29η, στη μοναδική ανεξάρτητη (ρωσικη) συμμετοχή) στη διοργάνωση. Στο ομαδικό με διαφορά επικράτησε η Μ.Βρετανία, με Ρουμανία και Τουρκία μετά.

Οι Γάλλοι επικράτησαν στους νέους, με τους Gressier και Hay (4ος και 7ος πέρυσι στους εφήβους) ενώ το χάλκινο πήρε ξανά ο Crippa για την Ιταλία, με 4ο έναν ακόμα Γάλλο, τον Roudolff και το ομαδικό φυσικά δικό τους, ενώ 5ος ήταν ο Ισπανός Mayo που πέρυσι πήρε το αργυρό.

Το ισχυρό γερμανικό δίδυμο των Alina Reh και Konstanze Klosterhalfen (που τα προηγούμενα 2 χρόνια κέρδισε στις νεάνιδες) επικράτησε – ακολούθησαν όμως 3 Βρετανίδες, με καλύτερη τη Judd, που πήραν και το ομαδικό, καθώς η 2η πέρυσι Gehring έμεινε 12η.

Στους εφήβους ο 17χρονος Νορβηγός Jakob Ingebrigtsen πήρε τη νίκη όπως και πέρυσι, ενώ οι Ισπανοί έστω και εκτός βάθρου, πήραν το ομαδικό.
Στις νεάνιδες, στην πρώτη κούρσα της ημέρας, νικήτρια ήταν η Βρετανίδα Knowles-Jones, ενώ η Μ.Βρετανία πήρε και το ομαδικό.

Οι Βρετανοί κέρδισαν και τη μεικτή σκυταλοδρομία (4χ1500μ) που έγινε για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Ο Tom Marshall άφησε ανά 1” πίσω τον Τσέχο Jakub Holusa και τον Ισπανό Jesus Gomez.

Η Μ.Βρετανία ήταν και η πρώτη στον πίνακα μεταλλίων τόσο στα χρυσά με 5 όσο και στο σύνολο με 9, με την Τουρκία να ακολουθεί με 3 και 7 αντίστοιχα.

Υπήρχαν 2 διαδρομές, η μικρή των 450μ. και η μεγάλη των 1500μ., καθως και 210μ ως την αρχή τους και μετά 70μ. ώς τον τερματισμό.
Η κούρσα των ανδρών ήταν στα 10180μ. των γυναικών και των Νέων ανδρών στα 8230μ., των Νέων γυναικών και των εφήβων στα 6280μ. και των νεανίδων στα 4180μ.

Δεν υπήρχε εκπροσώπηση από Ελλάδα & Κύπρο.

Το επόμενο Ευρωπαικό ανωμάλου γίνεται στις 9/12/2018 στο Tilburg της Ολλανδίας.

Προηγούμενο άρθροΈνα καλό ξεκίνημα έγινε για τις σκυτάλες στο Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΘέματα ακαδημιών, υποδομών και πόρων στην ΕΠΑΚΑΒ – Εισηγήσεις και ψήφισμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ