Το συνέδριο για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού από τη βάση (ΕΠΑΚΑΒ), πραγματοποιήθηκε σε 2 ημέρες αυτή τη φορά, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
-> Εισηγήσεις

Ακολούθησε και ψήφισμα από το ΔΣ και τις 16 ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ που επισημαίνει την προσπάθεια και αποτελέσματα του Ελληνικού Στίβου σε δύσκολες συνθήκες και αναφέρεται και στην ανάγκη επένδυσης στο Σχολικό και Σωματειακό Αθλητισμό, στην εθνική σημασία των αθλητικών επιτυχιών, στην ανάγκη συντήρησης και δωρεάν διάθεσης των Εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων στους αθλητές, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον αθλητισμό που πρέπει να προχωρήσει, στο ρόλο του ΕΣΚΑΝ αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών
-> Ψήφισμα

«Να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και να αναζητούμε νέες ιδέες» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος.
Επισήμανε στην εισαγωγική ομιλία του το θετικό στοιχείο των σπουδών που παρέχονται σε αθλητές υψηλού επιπέδου, τον ιατρικό έλεγχο που έχουν περάσει πάνω από 100 αθλητές, αναφέρθηκε στο mentoring που ακόμα δεν έχει πάει καλά αλλά και στα θέματα doping που συνεχίζουν να απασχολούν.

Τόνισε ιδιαίτερα το Kids Athletics που αποτελεί μέσο προσέλκυσης, αλλά και την προσφορά της διαδικτυακής επιμόρφωσης.
Έθεσε το θέμα του ρόλου και του χαρακτήρα των Ακαδημιών που έχουν μεν ενισχύσει τη βάση αλλά χρειάζεται σύνδεση και να ωφεληθούν και τα πιο πάνω στάδια-επίπεδα.
Τα ζητήματα αυτά ήταν και κυρίαρχα στη φετινή ΕΠΑΚΑΒ.

Δυο ακόμα παράμετροι που τέθηκαν ήταν ο κίνδυνος κατάργησης της πριμοδότησης για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια που είναι σημαντικός και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ΕΟΕ να αποτραπεί, καθώς και για τη Φυσική Αγωγή στα Σχολεία που είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με τις συνέπειες να βαραίνουν μελλοντικά και το σύστημα Υγείας

Ο κος Παναγόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των υποδομών και ότι χρειαζόταν και από την Πολιτεία να ακολουθηθούν προτεραιότητες (πχ ΟΑΚΑ) με τους περιορισμένους πόρους, κάτι που δεν έγινε.

Το οικονομικό φυσικά προβληματίζει με τις επιχορηγήσεις να μειώνονται αλλά και να δίνονται δυσανάλογα. Το ήμισυ των πόρων του ΣΕΓΑΣ είναι εκ των έσω και όχι κατοχυρωμένοι, οι χορηγοί απαραίτητοι ενώ χρειάζεται αυτοτέλεια και όχι μόνο μέσω της τοπική κοινωνίας.

Η διοργάνωση των αγώνων σε δημόσιο δρόμο και βουνό και οι προυποθέσεις που πρέπει να εξασφαλίζονται ήταν ένα ακόμη θέμα που τέθηκε –και από τον ΓΓ κο Σεβαστή και συζητήθηκε κατά την ΕΠΑΚΑΒ.

“Να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όλοι μαζί” ήταν η φράση και προτροπή που έκλεισε την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ

Προηγούμενο άρθροΤουρκο-κενυατική υπόθεση ξανά το Ευρωπαικό ανωμάλου. Η Βρετανία 1η στη μεικτή και στα μετάλλια
Επόμενο άρθροΕυρωπαικό ανωμάλου 2017 (Samorin)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ