Ευτυχώς δεν πέρασε η απόφαση του ΣτΕ για μη εισαγωγή ως υπεραρίθμων των αθλητών που έχουν πετύχει κάποια διάκριση, πανελλήνια ή διεθνή. Ηδη είναι καταφανές το πρόβλημα που υπάρχει με την αποψίλωση του αθλητικού δυναμικού από την ηλικία των 18 ετών και πάνω.
Ενώ μέχρι την ηλικία των 17 ετών παρατηρείται υπερπληθυσμός αθλουμένων παιδιών, ξαφνικά την επομένη χρονιά αρχίζει η ομαδική αποχώρησή τους. Αιτία, βέβαια, οι πανελλήνιες εξετάσεις. Αυτός ο βρόχος που έχει οδηγήσει παιδιά μέχρι και στην αυτοκτονία!
Ευχής έργον είναι να αλλάξει επιτέλους αυτό το ψυχοφθόρο σύστημα. Αλλά να υπάρχει και η μέριμνα για τη μόνιμη εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εννοείται με αυστηρά και δίκαια κριτήρια. Αλλωστε αυτά τα ταλαντούχα παιδιά είναι συνήθως η αιτία των πανηγυρισμών όλων των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθροΣυνέχεια D.L. στη Λωζάννη με Στεφανίδη, Κυριακοπούλου -και Barshim, Shubenkov, Samba
Επόμενο άρθρο2ο γκραν πρι (Ορεστικό)
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ