Εκτός των συγκινήσεων που προσέφερε ο τελικός στα 110μ. εμπόδια (δείτε->εδώ) την 6η ημέρα στο Khalifa Stadium, σημαντικά επιτεύγματα είχαμε στους άλλους 2 τελικούς ενώ και τα σύνθετα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

-> Αποτελέσματα

Εντυπωσιάζει η Asher-Smith

Στα 200μ. η Dina Asher-Smith ήταν ασυναγώνιστη και κέρδισε σε 21.88 βελτιώνοντας και κατά 1 εκατοστό το ατομικό της και ρεκόρ Μ.Βρετανίας.
Ακολούθησε με ατομικό 22.22 η Αμερικανίδα Brown και το χάλκινο πήρε η Kambundji από την Ελβετία με 22.51, σε ένα αγώνισμα με πολλές απουσίες τελικά.

4ο σερί ο Fajdek

Στη σφυροβολία ο Pawel Fajdek ήταν ο μόνος που πέρασε, 2 φορές, τα 80μ. και με 890,50μ. πήρε τον 4ο σερί τίτλο του. Οι Πολωνοί περίμεναν το 1-2 αλλά ο Nowicki έμεινε κι εκτός 3αδας.

update: Τελικά όμως του δόθηκε χάλκινο για παρατυπίες κατά την 1η βολή του Ούγγρου (η οποία μέτρησε όμως) που θεωρήθηκε ότι τον επηρέασαν…

“An Appeal was lodged by Team POLAND, challenging the validity of Trial 1 of Hungarian athlete Bence HALASZ, claiming the Hungarian athlete had touched the ground outside the circle. The Jury of Appeal met and, after reviewing the video of the competition, concluded that irregularities in the conduct of the competition disadvantaged Polish athlete Wojciech NOWICKI. The appeal was upheld and the Jury of Appeal directs that Wojciech NOWICKI also be awarded a bronze medal. The irregularities cited in the decision concern a disputed first throw by the Hungarian athlete. The jury believes the decision on the first throw influenced the Hungarian athlete’s approach to his remaining attempts. Therefore the jury has decided in fairness to both athletes, that two bronze medals shall be awarded”

Στα ημιτελικά

Ταχύτερος στα ημιτελικά των 400μ ήταν ο Gardiner με 44.13, με τον Kirani James να επανέρχεται ανταγωνιστικά, με 44.23. Αίσθηση έκανε η κούρσα του Norman που έμεινε τελευταίος στην 3η σειρά στα 400μ. Ο Kerley έτρεξε σε 44.25 ενώ ο Κενυάτης Korir 44.37.

Στα 400μ. εμπόδια η Muhammad έτρεξε σε 53.91 και η McLaughlin σε 53.81 και αναμένεται αμερικανική μονομαχία στον τελικό.

Μονομαχίες στα σύνθετα

Η 6η και 7η ημέρα είναι σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένες στα σύνθετα που γίνονται παράλληλα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα αφού δεν υπάρχει πρωινό πρόγραμμα, με ενδιαφέρουσες και πολύ υψηλού επιπέδου αναμετρήσεις Katarina Johnson-Thompson με Nafi Thiam και Kevin Mayer με Damian Warner.

Johnson-Thompson και Thiam πέρασαν τα 1,95μ. στο ύψος και αναμένονται μεγάλες επιδόσεις και στο μήκος. Η Johnson-Thompson έχει διαφορά σχεδόν 100β. όμως στον ακοντισμό πιθανότατα θα υπάρξει ανατροπή.
Στις επιδόσεις που ξεχώρισαν στο 7θλο, τα 12.58 της Kendel Williams στα εμπόδια.

Ο Mayer είναι ισχυρότερος τη Β΄ημέρα από τον Warner ο οποίος έχει μια μικρή σχετικά διαφορά με 30β. O Mayer είναι σε τροχία άνω των 9000β. κι έχει 80β. λιγότερους από όταν έκανε πέρυσι το παγκόσμιο ρεκόρ των 9126β.

-> Ειδική σελίδα για το παγκόσμιο

Την 7η ημέρα που θα τελειώσει αργά με τα σύνθετα, υπάρχει ο τελικός στη σφαιροβολία γυναικών και στα 400μ. γυναικών- με Naser vs Miller-Uibo.

Προηγούμενο άρθροDoha: Ατυχίες στα εμπόδια – ο Τραίκοβιτς όριο για Tokyo – Φινάλε για Ελλάδα
Επόμενο άρθροDoha: Απόφαση για μετάλλιο και στον Ortega

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ