Ο δραματικός τελικός των εμποδίων (δείτε->εδώ) είχε εξελίξεις και μετά.

Οι Ισπανοί έκαναν διαδοχικές ενστάσεις, καθώς ο Ortega παρεμποδίστηκε από τον McLeod, ζητώντας είτε να επαναληφθεί ο τελικός των εμποδίων είτε να ξανατρέξει ο Ortega μόνος του και να βγει η κατάταξη βάσει του χρόνου που θα έκανε*.

“Team Spain requested that, under Rule 163.2* a), either the race be re-held, or the athlete be allowed to compete alone.”

“If the above request is not accepted, Team Spain request that, as a fair sporting gesture, Ortega be awarded the medal corresponding to his position at the time of the obstruction..”

Αν δεν γινόταν κάτι από αυτά* η Ισπανία ζήτούσε ως πράξη αθλητικής δικαιοσύνης να αποδοθεί μετάλλιο, εκτιμώντας τη θέση που είχε ο αθλητής την ώρα της παραμπόδισης.

Τίποτα λοιπόν από τα πρώτα δεν έγινε αποδεκτό, αλλά η διοργάνωσε έδωσε… τη λύση, αποφασίζοντας να απονείμει χάλκινο και στον Ortega, που είχε τερματίσει 5ος.

“The jury of appeal reconsidered the case in the 110m hurdles final and in view of the obstruction which impeded Ortega, the jury directs that a second medal be awarded to Ortega. “

“Η κριτική επιτροπή επανεξέτασε την υπόθεση του τελικού των 110 μέτρων με εμπόδια και ενόψει της παρεμπόδισης του Ortega, η κριτική επιτροπή αποφάσισε την απονομή ενός δεύτερου μετάλλου σε αυτόν”, έβγαλε σε ανακοίνωση της η IAAF.

Πρόκειται σίγουρα για μια σπάνια απόφαση με τον αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη να παίρνει έτσι το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο.
Ο Ortega είναι Κουβανός αλλά κατά το παγκόσμιο του 2013 πήγε στην Ισπανία, δημιουργώντας μεγάλο θέμα τότε, την οποία και εκπροσωπεί από το 2016.

  • Στους κανονισμούς το πιο σχετικό που αναφέρεται σε περιπτώσης παρεμπόδισης είναι το άρθρο 163.2β:
    “Ο Έφορος θα έχει τη δυνατότητα, αν είναι της γνώμης ότι κάποιος αθλητής (ή η ομάδα του) επηρεάστηκαν δυσμενώς, ενεργώντας σύμφωνα με το Άρθρο 125.7 ή το Άρθρο 146.4, να διατάξει την επανάληψη του αγώνα δρόμου (για έναν, για ορισμένους ή και για όλους τους αθλητές) αποβάλλοντας κάθε ακυρωμένο αθλητή (ή ομάδα) ή να επιτρέψει στον αθλητή (ή στην ομάδα) που επηρεάστηκε (εκτός από κάθε ακυρωμένο αθλητή ή ομάδα) να αγωνιστεί σε επόμενο γύρο του αγωνίσματος.”
Προηγούμενο άρθροDoha: Πετούσε η Asher-Smith, μεγάλο ενδιαφέρον στα σύνθετα
Επόμενο άρθροDoha: Φοβερό 400αρι Naser και Miller-Uibo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ