Ο Μίλτος Τεντόγλου, ανήμερα των 24ων γενεθλίων, πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη νίκη κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, με σπουδαία επίδοση και πανελλήνιο ρεκόρ 8,55μ., που τον ανεβάζει και στην 6η θέση διαχρονικά στο αγώνισμα στον κλειστό.

-> Αποτελέσματα

Ο Τεντόγλου, που είχε πολύ κόσμο, συγγενείς και φίλους του, κοντά του από τα Γρεβενά, είχε αξιοσημείωτη σταθερότητα στα πολύ μεγάλα άλματα.

Άκυρο στο όριο

Στο πρώτο άλμα του αγώνα γενικότερα, καθώς ήταν πρώτος των 14 του τελικού, προσγειώθηκε πέραν των 8,50μ. όμως χρεώθηκε οριακά άκυρο, για 0,8 εκατοστά και βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουν από φέτος στις μεγάλες διοργανώσεις (“…κατά την απογείωση, διαπεράσει το κατακόρυφο επίπεδο που ορίζει η γραμμή απογείωσης με οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού ή του παπουτσιού του, είτε τρέχοντας χωρίς να πραγματοποιήσει άλμα είτε κατά την εκτέλεση του άλματος”)

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ασχοληθούμε περισσότερο με το άλμα αυτό…

Το μεγάλο άλμα

Στο δεύτερο άλμα, “έγραψε” τη μεγάλη επίδοση των 8,55μ. βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε με 8,38μ. από το Ευρωπαικό του 2009.
Με το άλμα αυτό έγινε ο 6ος διαχρονικά -και που περνάει τα 8,50μ- στον κλειστό (με κορυφαίο τον Carl Lewis με 8,79μ. από το 1984)

-> top list

Στη συνέχεια είχε ένα επίσης μεγάλο, άκυρο άλμα, μετά έκανε 8,26μ. άφησε την 5η προσπάθεια και στην τελευταία, όντας ήδη νικητής, ξεπέρασε ξανά τα 8,50μ., κατά 1 εκατοστό.

Στο τέλος ο Montler

Τα 8,55μ. λίγο-πολύ είχαν ξεκαθαρίσει την υπόθεση του χρυσού στο Βελιγράδι.

Οι Αμερικανοί Marquis Dendy με 8,27μ. και Jarrion Lawson με 8,19μ. βρίσκονταν στις άλλες θέσεις του βάθρου μέχριι το τελευταίο άλμα όπου ο Thobias Montler έφτασε στα 8,38μ. κάνοντας και ρεκόρ Σουηδίας (Τελικά, χρειαζόταν πανελλήνιο ρεκόρ για το χρυσό) O Κουβανός Masso είχε 3 άκυρα άλματα.

Τίτλοι και επιδιώξεις

Ο Τεντόγλου έχει επίσης τον τίτλο στους Ολυμιακούς και στα Ευρωπαικά κλειστού και ανοικτού και απομένει πια αυτός του παγκοσμίου στον ανοικτό για να καταφέρει τα πάντα.
Φυσικά το πανελλήνιο ρεκόρ του ανοικτού των 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα θα είναι και αυτό ένα ζητούμενο για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι.

Προηγούμενο άρθροΒελιγράδι: Μουδιασμένη αρχή στο παγκόσμιο – ημιτελής κάλυψη από ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΒελιγράδι: Μεγάλη νίκη η …”outsider” Kambundji στα 60μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ