Λίγες μολις ημέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με τη σειρά Diamond League.
Την Πέμπτη 25/8 στη Λωζάννη και το Σάββατο 27/8 στο Παρίσι γίνονται ο 11ος και 12ος αγώνας της κορυφαίας σειράς – προτού κλείσει με τους μεγάλους τελικούς την 1/9 στη Ζυρίχη και 9/9 στις Βρυξέλλες.

Στη Λωζάννη (->πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα), όπου θα λάβουν μέρος και 10 χρυσοί Ολυμπιονίκες, θα είναι και 5 Έλληνες πρωταθλητές!

H Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν όπου δεσπόζει η παρουσία της Catherine Ibarguen, o Κώστας Φιλιππίδης στο επικοντώ όπου θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Renaud Lavillenie και τους Kendricks, Barber (όλοι τους θα αγωνιστούν και το Σάββατο στο Παρίσι), ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος με τους Barshim, Bondarenko, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια με τον χρυσό ολυμπιονίκη McLeod, τον Ortega και τη Γαλλική τριάδα των Bascou, Martinot-Lagarde, Belocian, και ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ, στο τελευταία αγώνισμα της ημέρας, όπου τρλεχουν και οι Martina, Edward, Brown.

Στο “Athletissima” ξεχωρίζει η παρουσία της παγκόσμιας ρέκορντγούμαν στα 100μ. εμπόδια, Kendra Harrison σε εκτός προγράμματος αγώνισμα (ενώ στο Παρίσι θα αντιμετωπίσει τη Rollins) και της Elaine Thompson στα 100μ. με τις Campbell, Ta lou.
Πολύ δυνατή η σφαιροβολία με τις 3 πρώτες στους Ολυμπιακούς, Carter, Adams, Marton και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Schwanitz. Στο δίσκο θα είναι ο Robert Harting και ο Malachowski, στον ακοντισμό η Spotakova.
Στο μήκος θα είναι η -χρυση στο Ρίο- Bartoletta, η Spanovic και η μοναδική Ρωσίδα, η Klishina (οι οποίες θα αγωνιστούν και στο Παρίσι)
Ακόμη, στα 400μ. εμπόδια η Muhammad, στα 400μ. ο Merritt, στα 3000μ. η Genzebe Dibaba και σε αγώνισμα 1000μ. οι Kiprop, Centrowitz.

Στο Παρίσι (->πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα) μεταξύ άλλων σημαντικών συμμετοχών είναι και η Jebet στα στηπλ, η Kipyegon στα 1500μ., o Crouser στη σφαιροβολία, ο Roehler στον ακοντισμό, η Perkovic στη δισκοβολία, η Schippers στα 200μ., οι Chelimo, Mekhissi στα 3000μ.

Το κύριο πρόγραμμα και τις 2 ημέρες είναι στις 9-11μμ ώρα Ελλάδος, με ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Να θυμίσουμε ότι στο επικοντώ γυναικών έχουν γίνει οι 6 αγώνες -και η Κατερίνα Στεφανίδη έχει εξασφαλίσει την 1η θέση στην κατάταξη- και απομένει ο τελικός, στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016: Απολογισμός και ξεχωριστές στιγμές.
Επόμενο άρθροΣούπερ Τσάκωνας και Martina, ξεχώρισε η Thompson, 3η η Παπαχρήστου στη Λωζάννη -Ο Souleiman τα 1000μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ