Το πρωί της Κυριακής διεξήχθει το αγώνισμα του μαραθώνιου στους δρόμους της πανέμορφης πόλης του Βερολίνου και πέρασε από αρκετά αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σε ένα αρκετά ζεστό πρωινό (δημιούργησε έντονη ρινορραγία στην προπορευόμενη Mazuronak και γενικά ταλαιπώρησε τους αθλητές και τις αθλήτριες) Mazuronak, Calvin, Vrabcova και Damantsevich κράτησαν έναν σταθερό ρυθμό κοντά στα 17′ ανά πεντάρι και ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες. Στον σταθμό τροφοδοσίας στα 32χλμ η Γαλλίδα Calvin έκανε την αλλαγή για να ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα η Damantsevich να μείνει πιο πίσω και ουσιαστικά εκεί να κριθούν τα μετάλλια και να απομένει μόνο η τελική κατάταξη.
Σε ένα συναρπαστικό τερματισμό -και ενώ μπέρδεψε ελαφρώς την προτελευταία στροφή- η… ματωμένη Λευκορωσίδα Mazuronak κέρδισε τον τίτλο με ένα φοβερό σπρίντ σε 2.26.22 μπροστά από την Γαλλίδα Calvin 2.26.28 και την Τσέχα σκιερ Vrabcova που πέτυχε εθνικό ρεκόρ 2.26.31, σίγουρα όχι στον 1ο μαραθώνιο της καριέρας της.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο που τερμάτισε στην 26η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 2.38.39 ήταν η καλύτερη από τις Ελληνίδες, με την Ουρανία Ρεμπούλη 2.44.32 αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο πέλμα μετά το 15ο χλμ, ενώ η Σόνια Τσεκίνη δεν ξεκίνησε, μην ξεπερνώντας πόνους εκεί.

Στο ομαδικό η Λευκορωσία πήρε την 1η θέση και ακολούθησαν Ιταλία και Ισπανία, ενώ δεν βαθμολογήθηκε η Ελλάδα.

Στην απόσταση των αντρών μετά από ένα αργό πρώτο χιλιόμετρο ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος, με τον νικητή του ημιμαραθωνίου στο Αμστερνταμ Tadesse (Ελβετία), τον κάτοχο του ρεκόρ Ευρώπης Νορβηγό Moen και τον Ισπανό Guerra που έχει την δεύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη, να βρίσκονται ανάμεσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Στα 31χλμ ο Βέλγος Naert (ατομικό 2.10.16) άλλαξε κατά πολύ τον ρυθμό που είχε αρχίσει να πέφτει, παίρνοντας μια μέγαλη διαφορά και τελικά την νίκη με νέο ατομικό αλλά και ρεκόρ αγώνων 2.09.51 (ρεκόρ Βελγίου 2.07.20, Βερολίνο 1995 από τον Vincent Rousseau). Ακολούθησε ο Tadesse 2.11.24 με και τρίτος ο Ιταλός Rachik με ατομικό 2.12.09. Με την Ισπανια για ακομα μια και τελευταια φορα ήταν ο σπουδαίος Jesus Espana.

Ο Κώστας Γκελαούζος έκανε μια πολύ καλή τακτικά κούρσα ανεβάζοντας μετά το δεύτερο μισό για να τερματίσει 44ος κοντά στο ατομικό του ρεκόρ με 2.22.24. Εξίσου καλή εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ για τον Παναγιώτη Καραΐσκο που ήταν 50ος με 2.25.37, ενώ ο Δήμος Μαγγίνας έμεινε στην τελευταία θέση σε έναν τυπικό τερματισμό (58ος 2.44.57).

Στο ομαδικό τον αντρών επικράτησαν οι Ιταλοί ενώ ακολούθησαν Ισπανοί και Αυστριακοί, στην 12η θέση η Ελλάδα.

Στο απογευματινό πρόγραμμα που θα ρίξει την αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγωνίζεται ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επι κοντώ και είναι πάντα υπολογίσιμος στη μάχη των μεταλλίων – θα έχει πάντως δύσκολο έργο με Lavillenie, Duplantis, Lisek. Καθώς και ο Δημήτρης Τσιάμης σε έναν ανοιχτό σε προγνωστικά τελικό του τριπλούν με κύριους αντίπαλους τους Copello, Evora, Babayev.

Οι σκυταλοδρομίες 4χ100μ. κυριαρχούν με ημιτελικά και τελικούς.
Η Ελλάδα μετέχει τόσο με γυναίκες (Κεραμιδά, Πεσιρίδου, Σπανουδάκη, Πολίτη) – 1η σειρά στον 6ο διάδρομο, όσο και με άνδρες (Στεργιούλης,Νυφαντόπουλος,Τριβυζάς,Τσάκωνας) – 1η σειρά στον 1ο διάδρομο.

Wlodarczyk, Hassan, Muir δεσπόζουν στις startlists των τελικών σφυροβολίας, 5000μ και 1500μ αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθροΒερολίνο: Double από Jakob Ingebrigtsen και Asher-Smith, κυρίαρχοι Perkovic και Kszczot. Θρίαμβος Borlee και Swiety στα 4χ400μ.
Επόμενο άρθροΒερολίνο: Η Μ. Βρετανια 1η δύναμη με τις 4×100 – 3ο χρυσό η Asher Smith – Αδιαμφισβήτητες Wlodarczyk και Muir, Hassan

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ