Με την παρουσίαση του νέου μεταλλίου ξεκίνησε η εβδομάδα της διοργάνωσης του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας – που θα γίνει την Κυριακή 10/11/2019.

-> Πρόγραμμα / ιστορικό / infos

Στο Μουσείο Μπενάκη-Πινακοθήκη Γκίκα έγινε η παρουσίαση του μεταλλίου του ΑΜΑ, στη μία όψη του οποίου θα απεικονίζεται το Παναθηναικό Στάδιο ενώ στην άλλη θα είναι γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου από σπουδαίους διακεκριμένους εικαστικούς. Ο Αλέκος Φασιανός είναι ο δημιουργός για το 2019 και αποτύπωσε τη Μάχη του Μαραθώνα.

Διαδοχικά θα φέρει πάνω του τα 8 γράμματα της λέξης “MARATHON” και όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, είναι το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου και την υπογραφή τους θα φέρουν κορυφαίοι καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι εικαστικοί, οι οποίοι θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Έκθεση & παραλαβή αριθμών

Την Τετάρτη στο Taekwondo ξεκινάει και η ERGO Marathon EXPO ενώ λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών ΑΜΑ και ξεκινάει τότε και ένα πενθήμερο πλέον πρόγραμμα που αγωνιστικά πλέον θα είναι 2 ημερών καθώς τα 10χλμ γίνονται το Σάββατο το απόγευμα ενώ την Κυριακή το πρωί είναι τα 5χλμ και ο Μαραθώνιος που ξεκινάει στις 9μμ. Επίσης γίνονται αγώνες παιδιών και ο τελικός Run Greece.

Προηγούμενο άρθροΟι δράσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2020
Επόμενο άρθροΕπανεξέταση δειγμάτων αθλητών του NOP θέλει η WADA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ