Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής:

Υλοποιώντας τις αποφάσεις που λάβαμε την Τετάρτη σχετικά με την ανάθεση του μαθήματος μας σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 επισκεφτήκαμε την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και συναντηθήκαμε με τον κοσμήτορα κο Νίκο Γελαδά, τον οποίο ενημερώσαμε σχετικώς με το πρόβλημα. Το ίδιο πράξαμε και με το σύλλογο φοιτητών της σχολής.

Στον κύριο Γελαδά αποστείλαμε το παρακάτω κείμενο μετά την συνάντηση μας. Το ίδιο κείμενο απεστάλη σε όλες τις σχολές επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού ζητώντας από τους Κοσμήτορες να ενημερώσουν τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους φοιτητών ώστε να πράξουν αναλόγως!

Προς: Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Ε.Κ.Π.Α.
Κοσμήτορα κον Γελαδά Νίκο

Αξιότιμε κύριε Γελαδά ,

Το Υπουργείο Παιδείας , διά των αρμοδίων διευθύνσεων του έχει προβεί σε ¨γενικευμένη¨ ανάθεση της διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής αγωγής σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 (δασκάλους).
Το γεγονός αυτό είναι επιστημονικά και δεοντολογικά ¨απαράδεκτο¨ αφού αφενός ¨γυρίζει¨ την εκπαίδευση της νέας γενιάς (πρωτοβάθμια) τρεις δεκαετίες πίσω και αφετέρου εκθέτει τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 , οι οποίοι θα φέρουν τεράστια ευθύνη (και ποινική) σε περιπτώσεις ατυχημάτων αφού δεν γνωρίζουν την επιστήμη της φυσικής αγωγής και κινησιολογίας.

Έχοντας ως δεδομένα ότι η πρακτική του Υπουργείου ,
• Αντιτίθεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO
• Προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας
• Προσβάλλει το κύρος της επιστήμης της φυσικής αγωγής και αθλητισμού
• Προσβάλλει το κύρος και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων φυσικής αγωγής και αθλητισμού
• Προσβάλλει το κύρος των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
• Θέτει σε κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και τα παιδιά μας
• Εξυπηρετεί συντεχνιακές σκοπιμότητες στη λογική του ¨διαίρει και βασίλευε¨

Παρακαλούμε για την έγγραφη τοποθέτησή σας και την αποστολή (εάν συμφωνείτε) επιστολής διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας.
Παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσετε το Σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο φοιτητών της Σχολής με σκοπό να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας

Η απόφαση του ΔΣ της ΠΕΠΦΑ που προηγήθηκε ήταν η ακόλουθη:
1. Να ερωτηθεί το Υπουργείο Παιδείας και να απαντήσει διά της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πόσους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 ανατέθηκε ήδη η διδασκαλία της φυσικής αγωγής, πού και για ποιόν λόγο!
2. Να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα της βουλής (τομείς παιδείας και αθλητισμού) για την παραπάνω εξέλιξη ζητώντας να τοποθετηθούν εγγράφως με δελτία τύπου και να προβούν σε ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή αναγκάζοντας τον Υπουργό να παρουσιαστεί και να απαντήσει.
3. Να ενημερώσουμε τους Κοσμήτορες, το διδακτικό προσωπικό και τους συλλόγους φοιτητών των ΣΕΦΑΑ της χώρας, ζητώντας από όλους να εκδώσουν ανακοινώσεις με τις οποίες θα καταδικάζουν την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας.
4. Οι συνάδελφοι μας σε συνεργασία με τα Δ.Σ. των νομαρχιακών μας τμημάτων και των συλλόγων φυσικής αγωγής να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε νομού. Το ίδιο να πράξουν οι συνάδελφοι μας στις έδρες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
5. Ορίζεται συντονιστικό όργανο αποτελούμενο από τρία μέλη της ΠΕΠΦΑ και από ένα μέλος εκάστου περιφερειακού τμήματος το οποίο θα εκτιμήσει αν θα πρέπει να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις

Προηγούμενο άρθροΣωστές αλλαγές για να φτάσει η σκυτάλη στον τερματισμό!
Επόμενο άρθροΠράξη ζωής – Γίνε δότης μυελού των οστών – Στις 3.10 στο ΓΣΠ