Η επιτροπή αθλητών, που αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αθλητών και διοικητικού σώματος, διασφαλίζει το ότι η «φωνή» τους ακούγεται και λαμβάνεται υπόψιν κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το 2003 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε διαδικασία ψηφοφορίας και οι αθλητές που εκλέχθηκαν ήταν οι Gebrselassie, El Guerrouj, Ferguson, Diagana, Sanchez, Tergat, Hemmings, Privalova, Ceplak, OʼSullivan, Radcliffe (η οποία είναι και τώρα μέλος) και Ismail.

Σήμερα, η 18μελής επιτροπή χωρίζεται σε, 12 πρώην ή εν ενεργεία αθλητές που εκλέγονται από αθλητές, και 6 ακόμα τους οποίους προτείνει η ΙΑΑF. Η θητεία τους είναι διάρκειας 4 ετών. Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής είναι ο Σλοβένος πρώην πρωταθλητής του ύψους Rozle Prezelj που διαδέχθηκε τον Frank Fredericks και ενδεικτικά κάποια από τα τωρινά μέλη της είναι οι: Valerie Adams, Mehdi Baala, Mutaz Essa Barshim, Ezekiel Kemboi, Yelena Isinbaeva και Andreas Thorkildsen.

Εκλογική διαδικασία για την συμπλήρωση 6 θέσεων, αθλητών-εκπροσώπων, θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι την 12η Αυγούστου και δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλοι οι διαπιστευμένοι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Οι 15 υποψήφιοι αθλητές είναι (δικαίωμα εκλεξιμότητας έχουν όσοι έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα από τα τελευταία δύο παγκόσμια πρωταθλήματα ή πρόκειται να αγωνιστούν φέτος):

Kim Collins (SKN), Angel David Rodriguez (ESP), Habiba Ghribi (TUN), Inaki Gomez (CAN), Periklis Iakovakis (GRE), Adam Kszczot (POL), Yipsi Moreno (CUB), Marco Paulo Fortes (POR), Rozle Prezelj (SLO), Thomas Rohler (GER), Olga Saladukha (UKR), Ivana Spanovic (SRB), Benita Willis (AUS), Wang Yu (CHN), Gyorgyi Zsivoczky-Farkas (HUN).

Έγκυρες θεωρούνται μόνο οι συμμετοχές που περιλαμβάνουν 6 ονόματα, ενώ παλιότερα στατιστικά δείχνουν ότι το η συμμετοχή στη διαδικασία κυμαινόταν από 25% μέχρι 50%. Τα ονόματα των 6 επικρατέστερων θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος των αγώνων, ενώ η θητεία τους θα ξεκινήσει 01/01/18.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και βιογραφικά των υποψηφίων εδώ.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος Περικλής Ιακωβάκης, μετά την επιτροπή αθλητών της ΕΑΑ – και με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από αυτήν – πρόκειται να διεκδικήσει μια θέση και σε αυτήν της IAAF και δεδομένης της επαφής και της διαπροσωπικής σχέσης του με τους Ευρωπαίους υποψηφίους, που αποτελούν την πλειοψηφία, αλλά και με τον Καναδό Inaki Gomez, έχει πιθανότητες να βρεθεί ανάμεσα στους εκλεγμένους αθλητές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Rozle Prezelj δήλωσε εκτός των άλλων ότι μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δίνεται στις σκέψεις, προτάσεις, ανησυχίες των αθλητών και ως εκτούτου όλο και αυξάνεται η παρουσία της επιτροπής σε μεγάλες διοργανώσεις της IAAF. Η ενέργεια αυτή θα συνεχιστεί και στο Λονδίνο με παρουσία σε ξενοδοχεία ομάδων και στο χώρο προθέρμανσης.

Προηγούμενο άρθροΠροχωράει η συμφωνία Παρίσι, Λος Άντζελες, Δ.Ο.Ε. – 1,8 δις στην οργανωτική του L.A.2028
Επόμενο άρθροΕκτός παγκοσμίου ο Φιλιππίδης – και αγωγή στο ΟΑΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ