Ο Κώστας Φιλιππίδης τελικά δεν θα πραγματοποιήσει την 6η του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση στίβου, καθώς η εικόνα της μαγνητικής ήταν αποτρεπτική.

Ο Φιλιππίδης είχε τραυματιστεί στον κακό αγωνιστικό χώρο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ πριν ενάμιση μήνα και υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση λόγω ρήξης μηνίσκου (δείτε->εδώ)
Προσπάθησε αλλά τελικά δεν κατάφερε να προλάβει το παγκόσμιο στο Λονδίνο (ενώ ερωτηματικό παραμένει και ο τελικός της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη).

Όπως ο ίδιος αναφέρει σήμερα:

“Στις 17/6 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα, πήδηξα 5,75 μια απο τις καλύτερες επιδόσεις στον κοσμο (8η).

Τη Δευτέρα 19/6 έπρεπε να κάνω άλματα για να λάβω μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (Λιλ). Δυστυχώς για εμένα, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό απο κακοτεχνία και υπαίτια παράλειψη των υπευθύνων, ο οποίος μέχρι σήμερα μου δημιουργεί πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο μεγαλύτερος στόχος μου για διάκριση.

Μέχρι σήμερα 1/8, ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης και προσαρμογής μου για να αγωνιστώ και μετά απο σύσταση του γιατρού κ. Διονύση Χίσσα, πραγματοποίησα μαγνητική τομογραφία στις 12:00 (σήμερα) και αξιολογώντας την ο γιατρός μου συνέστησε συνέχιση της θεραπείας και αποκατάστασης για να μην εχω περαιτέρω προβλήματα και με προέτρεψε να μην λάβω μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εγώ τον άκουσα με “ευλάβεια” και τον ευχαριστώ συνεχίζοντας τις οδηγίες του.

Ο,τιδήποτε άλλο λεχθεί εκτός απο αυτό που αναφέρω δεν με αντιπροσωπεύει.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα για τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ώστε να βρεθούν στις επιδόσεις τους και για να έχουν ανάλογες διακρίσεις.

Κωνσταντίνος Φιλιππίδης”

Ο Φιλιππίδης μάλιστα χθες κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη, αγωγή κατά της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στο εναγόμενο (.σ. στο ΟΑΚΑ) , το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν.

Παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρείας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών

Εξαιτίας της κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος

Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλ. μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού) από την Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που θα διεξήγοντο σε Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)”

Πλέον βέβαια οι αγώνες που χάνει (και μάλλον και οι απαιτήσεις) αυξάνονται, καθώς ο Κώστας Φιλιππίδης δεν θα είναι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στις 4-13 Αυγούστου στο Λονδίνο, ενώ αβέβαια προφανώς είναι και η συμμετοχή του στον τελικό της σειράς Diamond League στις 24 Αυγούστου στη Ζυρίχη – παρότι έχασε αγώνες κατάφερε να είναι 12ος στη βαθμολογία.

Προηγούμενο άρθρο15 υποψήφιοι για 6 θέσεις στην επιτροπή αθλητών της IAAF, ανάμεσά τους και ο Ιακωβάκης
Επόμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου κλειστού 2018 (1-4/3 , Birmingham)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πραγματικά κρίμα κι άδικο για τον Κώστα Φιλιππίδη (αλλά και τον προπονητή του Δημ. Κυτέα) η εξέλιξη αυτή που ασφαλώς προκαλεί θλίψη σε κάθε μέλος της οικογένειας του ελληνικού στίβου. Εύχομαι πλήρη αποκατάσταση της υγείας του στον πρωταθλητή μας και ο τραυματισμός αυτός να είναι η τελευταία ατυχία έως το τέλος της καριέρας του! Οι Έληνες φίλαθλοι θα τον περιμένουν πάλι πρωταγωνιστή στον κλειστό στίβο το 2018… Προς το παρόν καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλα τα μέλη της αποστολής μας στο Λονδίνο και καλή ξεκούραση σε όσους αθλητές και αθλήτριες ολοκλήρωσαν την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

  2. Κάτι σημαντικό με αφορμή την υπόθεση Φιλιππίδη. Οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να συνειδητοποιούν από την αρχή που αναλαμβάνουν καθήκοντα ότι δεν είναι ανεύθυνες, ότι δεν διορίζονται να τις διοικούν για τον μισθό ή το επιμίσθιο ούτε για να “πουλάνε μούρη” στις θέσεις των επισήμων! Έχουν ευθύνες απέναντι σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις, που φυσικά δεν πηγαίνει εκεί για να τραυματισθεί ή να αρρωστήσει από οποιαδήποτε έλλειψη… Πολύ περισσότερο οφείλουν να σκέπτονται ότι οι χώροι που χρησιμοποιούν πρωταθλητές κάθε σπορ ή επαγγελματικές ομάδες πρέπει να είναι συντηρημένοι και απόλυτα ασφαλείς, γιατί δυσάρεστες συνέπεις κοστίζουν πολύ σε αθλητές και ομάδες που “επενδύνουν” και κόπο και χρήματα για να φτάσουν σε επιτυχή αποτελέσματα και διεθνείς διακρίσεις… Είτε λέγονται Φιλιππίδης, είτε ΑΕΚ (μιάς και μιλάμε πρωτίστως για το ΟΑΚΑ ) ή άλλο! Ειλικρινά ο νομικός και αθλητικός κόσμος της χώρας σίγουρα θα περιμένουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον να δουν την κατάληξη της αγωγής αποζημίωσης που κατέθεσε ο πρωταθλητής του στίβου γιατί η δικαστική απόφαση θα δημιουργήσει ίσως ένα δεδικασμένο που μπορεί να υποχρεώσει και τις κρατικές αθλητικές αρχές αλλά και όσους έχουν την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων να προσέχουν πολύ και να τηρούν το καθήκον τους! Γιατί φοβάμαι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα σε πολλούς χώρους δημόσιας χρήσης πολλά αφήνονται στην τύχη και στο ότι “δεν θα συμβεί η …στραβή”, αλλά τώρα που συνέβη πρέπει να υποχρεωθούν οι υπεύθυνοι να βάλουν τάξη!

  3. Κύριε Μαμουζελο έχετε και εσεις φαει το παραμύθι της δήθεν τρύπας?Γνωριζετε οτι στο κλειστό του ΟΑΚΑ υπαρχουν παράλληλα δυο 2στρωματα επι κοντω?Αν ο αθλητής οπως υποστηρίζει είχε δει τα τελευταία χρονια λακκούβα στο ενα στρώμα γιατι δεν έκανε προπόνηση στο διπλα διάδρομο-στρώμα?Μου φαινεται οτι και εσεις κάνετε οτι δεν γνωρίζετε ποιος ειναι πισω απο αυτή την μήνυση του Φιλλιπιδη ?Ενω off the record ολοι γνωρίζουμε ποιος…..

  4. Συμφωνείτε με τις γελοιότητες που γράφει στη μήνυση οτι ειναι το μοναδικό κατάλληλο προπονητικό κεντρο ? Δηλαδή ο Αγ Κοσμας που προπονούνται τόσα χρονια οι πρωταθλητές μας δεν ειναι καταληλος?Μ αρεσει η αναφορά “των δικών μου δυνατοτήτων ” Μαλλον κάποιοι εχουν καβαλήσει για καλα το καλάμι σ αυτή την χώρα Και το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτός που δεν εχει καβαλήσει το καλάμι ειναι ο αθλητής…..Ψάξτε να βρείτε ποιος το εχει καβαλημένο στον περίγυρο του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ