Σε συνέχεια των συζητήσεων της οργανωτικής ατζέντας και της ανάθεσης της μεθεπόμενης ολυμπιάδας στο Παρίσι, η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα την μοναδική υποψηφιότητα για τους ΟΑ του 2028, και αυτή δεν είναι άλλη από το Λος Άντζελες.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι για την συνολική υποψηφιότητα (Ολυμπιακή-Παρολυμπιακή) η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεισφέρει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής της Αμερικανικής πόλης.
Δύο θα είναι οι βασικές διαφορές συγκριτικά με την ανάθεση του 2024. Το σύνηθες διάστημα των 7 ετών περίπου που ήταν ο χρόνος προετοιμασίας (από την στιγμή που γινόταν η ψηφοφορία μέχρι την χρονιά της διοργάνωσης), αυτή τη φορά θα είναι σαφώς μεγαλύτερο και έτσι τα χρήματα θα επενδυθούν σε μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή περίοδο. Από την άλλη στο διάστημα αυτό θα τεθεί σαν στόχος η αύξηση αθλητικών προγραμμάτων για νέους στην πόλη του Λος Άντζελες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στα πλαίσια της επικείμενης τριμερούς συμφωνίας θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των νέων της πόλης στα σπορ και ενθαρρύνουμε τους κατοίκους της πόλης των αγγέλων να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για τα επόμενα 11 χρόνια», δήλωσε ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ. «Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επικερδής και για τα τρία μέρη της (ΔΟΕ, Παρίσι, Λ.Α.), η οποία θα προταθεί τον Σεπτέμβριο στην ημερίδα της ΔΟΕ στην Λίμα του Περού.

Προηγούμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου Ε/Ν 2018 (10-15.7, Tampere)
Επόμενο άρθρο15 υποψήφιοι για 6 θέσεις στην επιτροπή αθλητών της IAAF, ανάμεσά τους και ο Ιακωβάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ