Ο τελικός Diamond League στο Letzigrund, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα άνω των 3 ωρών με 25 τελικούς (είχαν προηγηθεί 7 αγωνίσματα στην πόλη την προηγούμενη ημέρα) που ξεκίνησε με το επί κοντώ γυναικών με τη Στεφανίδη 2η και τη Sidorova πάνω από τα 5μ. (->εδώ) τελείωσε με το επί κοντώ ανδρών και τον Mondo Duplantis σε μια γνώριμη σκηνή να επιχειρεί στα 6,19μ.για παγκόσμιο ρεκόρ.

-> Αποτελέσματα

Αυτή τη φορά είχε και 20.000 θεατές αλλά και όλους τους νικητές των αγωνισμάτων, όπως και τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Seb Coe, εντός αγωνιστικού χώρου να τον παροτρύνουν, όμως δεν μπόρεσε να κλείσει ιδανικά τη διοργάνωση.

Προηγουμένως, είχε υπερβεί με την πρώτη τα 6,06μ. ενώ είχε περάσει τα 5,98μ. με τη δεύτερη. Στα 5,93μ. τα είχαν καταφέρει και οι Kendricks, Morgunov.

Λίγο πριν είχε τελειώσει και το ύψος ανδρών όπου ο Gianmarco Tamberi είχε περάσει με την πρώτη όλα τα ύψη ως τα 2,30μ. τα οποία κατάφεραν και οι Protsenko, Ivanyuk.

Ο Tamberi πέρασε και τα 2,32μ., με τη δεύτερη, όπως και τα 2,34μ. και μετά πήρε μόνος του το έπαθλο του διαμαντιού πανηγυρίζοντας ενώ από την τσάντα του έβγαλε και το …χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και to φόρεσε.

Η Yulimar Rojas ήταν από τα πρόσωπα της ημέρας, με τρία άλματα πάνω από τα 15,22μ. και καλύτερο στα 15,47μ. στο τριπλούν και βέβαια μακράν η καλύτερη στο αγώνισμα φέτος.

Ο Pedro Pichardo κέρδισε στους άνδρες φτάνοντας και στα 17,70μ. στο τέλος.

Στον ακοντισμό επικράτησαν οι αθλητές της Γερμανίας. Ο κορυφαίος φέτος, πλην όμως των Ολυμπιακών Αγώνων, Johannes Vetter, έριξε 89,11μ. και 87,03μ. ο Weber.
Η Christin Hussong είχε καλύτερη με 65,26μ. την τελευταία της βολή.

Στη δισκοβολία ο Daniel Stahl, με 66,49μ. από την πρώτη του βολή ήταν και εδώ ο νικητής, με τον Ceh να ρίνει 65,39μ. και 6 εκατοστά περισσότερα από τον Dacres.
Στις γυναίκες κέρδισε η Valarie Allman με 69,29μ. ενώ η Sandra Perkovic έριξε 67,22μ. στην τελευταία της βολή.

Στα αγωνίσματα του τελικού σε οριζόντια άλματα και ρίψεις μετρούσε κανονικά η καλύτερη προσπάθεια και δεν υπήρχε τελικός γύρος 3 καλύτερων που εφαρμόστηκε στα προηγούμενα meeting. (Μόνο στη δισκοβολία γυναικών θα άλλαζε θεωρητικά η πρωτιά)

Τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας είχαν γίνει την προηγούμενη σε κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς και του μήκος, αλλά και του ύψους γυναικών (->εδώ) μαζί με τις κούρσες 5000μ.

-> Νικητές Diamond League

Δείτε και:

Προηγούμενο άρθροZurich: Δεύτερη η Στεφανίδη, πάνω από τα 5μ. η Sidorova
Επόμενο άρθροZurich: ρεκόρ Mboma και συναρπαστικές κούρσες – καρέ Cheruiyot

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ