Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κεντρική πλατεία δίπλα στη λίμνη της Ζυρίχης, οι Ελβετοί προσπάθησαν να φέρουν το στίβο κοντά στον κόσμο, με 7 αγωνίσματα του διήμερου τελικού της σειράς Diamond League.

-> Πρόγραμμα / συμμετοχές / αποτελέσματα

H Mariya Lasitskene ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, κερδίζοντας για 4η συνεχή φορά (ενώ έχει και μια ακόμη νίκη, το 2014 ως Kuchina) και σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στο ύψος με 2,05μ.

Η Ρωσίδα πέρασε με τη δεύτερη το ύψος αυτό, ενώ η Μahuchikh ως τότε υπερτερούσε καθώς όχι μόνο είχε περάσει τα 2,03μ. -όπως και η Lasitskene- με την πρώτη, αλλά δεν είχε και καμιά άλλη χαμένη προσπάθεια. H McDermott άφησε δύο προσπάθειες για τα 2,05μ. χωρίς επιτυχία, ενώ η Μahuchikh μια για τα 2,07μ., όπου επιχείρησε δύο φορές και η Lasitskene.

Στο μήκος η Σέρβα Ivana Spanovic που είχε ήδη την καλύτερη επίδοση στα 5 άλματα με 6,88μ., στον τελευταίο έφτασε στα 6,96μ.
Στο αγώνισμα των ανδρών που έγινε παράλληλα, ο Thobias Montler αντίστοιχα είχε 8,15μ. και ανέβηκε στα 8,17μ. στο τελευταίο.

Στη σφαιροβολία στην αρχή του προγράμματος, ο Ryan Crouser ήταν, όπως αναμενόταν, μακράν ο καλύτερος κάνοντας και ρεκόρ meeting με 22,67μ. και κερδίζοντας για πρώτη του φορά το διαμάντι.
Αμερικανική επικράτηση παράλληλα και στις γυναίκες, με τη Maggie Ewen να ξεκινάει με 19,41μ. και ήταν η μόνη πάνω από τα 19μ.

Η ιδιαιτερότητα για αγώνες εκτός σταδίου ήταν το στήσιμο οβάλ στίβου, γύρω μάλιστα από την όπερα, με κυρτές στροφές και μεγάλες ευθείες και περιφέρεια 560μ. (βέβαια ως μεγαλύτερη των 400μ. δεν αναγνωρίζονται επίσημα οι επιδόσεις)

Η Francine Niyonsaba ήταν η νικήτρια στις γυναίκες, με 14.28.98 αφήνοντας 7 δεκατα μετά την Obiri και εδραιώθηκε πια στις πρωταγωνίστριες και των μεγαλύτερων αποστάσεων (όπου αναγκαστικά λόγω DSD μετέβη απο τα 800μ. – Στο Tokyo είχε ακυρωθεί)
Στην κούρσα των ανδρών στο τέλος του προγράμματος στην Sechselaeutenplatz, νικητής ήταν ο 20χρονος Αιθίοπας Berihu Aregawi (ήταν 4ος στα 10000μ. στο Tokyo) που με 12.58.65 ήταν ο μόνος κάτω από τα 13′

-> Νικητές D.L.

Το σκηνικό μεταφέρεται πλέον στο Letzigrund την Πέμπτη 9/9 με τους υπόλοιπους 25 τελικούς – στις συμμετοχές βέβαια και η Κατερίνα Στεφανίδη που έχει κερδίσει τα 4 προηγούμενα Diamond League.

Προηγούμενο άρθροΑίσιο τέλος στην περιπέτεια του Λαμπρόπουλου
Επόμενο άρθροZurich: Δεύτερη η Στεφανίδη, πάνω από τα 5μ. η Sidorova

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ