Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη για εκείνον. Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από την νίκη του στην Αθήνα και τέσσερα από την αδυναμία του να αγωνιστεί στη διοργάνωση της πατρίδας του.
Ο Λιου Σιανγκ έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον κράτησαν για μεγάλο διάστημα μακριά από αγώνες και προπονήσεις ενώ έχει κατακτήσει μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Νταεγού όσο και κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη κούρσα του αθλητή στην σεζόν θα γίνει στις 19 Μαϊού στο Diamond League της Σαγκάης, εκεί όπου ξέρει καλά πως δεν θα έχει εύκολο έργο. “Όλοι όσοι θα έρθουν να αγωνιστούν στην Σαγκάη θα είναι καλεσμένοι μας. Όμως δεν θα είναι φιλικοί. Φιλικοί θα είναι μόνο όσοι δεν αγωνιστούν”, είπε ο Κινέζος για να συμπληρώσει: “Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι αγωνίζομαι κόντρα στον εαυτό μου. Κάθε φορά που αγωνίζομαι αισθάνομαι πως μπορώ να τρέξω γρηγορότερα”.
Ο ολυμπιονίκης της Αθήνας, αν και έκανε αλλαγές στην τεχνική του, από τις οποίες περιμένει να δει ουσιαστικά αποτελέσματα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης έμεινε στη δεύτερη θέση των 60 μ. εμπ.
“Έχει δουλέψει αρκετά την εκκίνηση του. Όμως ακόμη δεν μπορώ να πω πως είναι άψογη. Υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα”, είπε ο προπονητής του Σαν Xαϊπίνγκ.