Είναι στιγμές, που τα ρεκόρ και οι επιδόσεις, δεν μπορούν να επισκιάσουν τη λάμψη μιας άλλης πλευράς του κλασικού αθλητισμού που είτε μπορεί να τη νιώσει κάποιος, είτε τού είναι παντελώς€… αδιάφορη.

Ναι! Θερμό χειροκρότημα στον Καραλή, στον Μέρλο, στον Μπανιώτη, στον Παπαμιχαήλ και στα άλλα παιδιά που εντυπωσίασαν με την αγωνιστική τους παρουσία στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κλειστού, αλλά…

Θερμό χειροκρότημα με υπόκλιση στην Ειρήνη Βασιλείου, νικήτρια στα 400 μ. που αμέσως μετά την επιτυχία της έσπευσε να αγκαλιάσει την Αλεξία Πολυκράτη που δεν έτρεξε λόγω άκυρης, σε μια κίνηση που αποτυπώνει αρκετά τη φιλοσοφία του στίβου και στέλνει ιδιαίτερα μηνύματα σε όσους παρακολουθούν αθλητισμό.

Ο στίβος έχει τη δική του γοητεία και υπάρχουν στιγμές που αποτυπώνουν πολύ ξεκάθαρα τι σημαίνει κλασικός αθλητισμός.

Το μεγάλο στοίχημα

Σε ότι αφορά τους αγώνες, τώρα, το πρώτο που φαίνεται είναι πως ο ελληνικός στίβος έχει αρκετούς υποψήφιους πρωταγωνιστές για τα επόμενα χρόνια σε πολλά αγωνίσματα .
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ομοσπονδία και η πολιτεία είναι το πώς θα καταφέρει να κρατήσει στο χώρο του στίβου τα μελλοντικά της αστέρια.

Σήμερα θα δούμε κι άλλα «πιτσιρίκια» να λάμπουν.
Και πολλά ακόμα «πιτσιρίκια» στις εξέδρες να κάνουν ευχάριστη φασαρία και να θέλουν να μοιάσουν σε αυτούς που αγωνίζονται.
Η μεγάλη πρόκληση είναι αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στο χώρο του αθλητισμού.

Στο αποκλειστικά αγωνιστικό επίπεδο, όλα δείχνουν ότι η πορεία των Ελλήνων αθλητών προς τις μεγάλες προκλήσεις της σεζόν εξελίσσεται με τρόπο που αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Μετά και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων και με… συμπλήρωμα τις (όποιες ) εμφανίσεις υπάρξουν στους Βαλκανικούς αλλά και σε διεθνή μίτινγκ θα μπορούμε να πούμε περισσότερα προς το τέλος του μήνα.

Από την πρεμιέρα του πανελληνίου κρατάμε σίγουρα την κορυφαία επίδοση του Καραλή (δείχνει ότι σύντομα μπορεί να κάνει κι άλλο ρεκόρ) και τις πτήσεις των παιδιών στο ύψος, όμως-€“έτσι το βλέπω-το… μήνυμα Ειρήνης (Βασιλείου) έχει τη δική του ιδιαίτερη αξία διότι ο στίβος είναι αθλητισμός με όλη τη σημασία της έννοιας του όρου αθλητισμός.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων των παιδιών και σήμερα

Προηγούμενο άρθροΣΕΦ: Ταχύτερος ο Τσάκωνας, δίδυμο βάθρου οι Βασιλείου, ρεκόρ ο Παπαμιχαήλ
Επόμενο άρθροΣΕΦ: Όριο η Παπαχρήστου, ατομικά Φέρρα-Τριβυζάς-Στεφάν, πρόβλημα ο Δουβαλίδης
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ