Με βάση τους αριθμούς, η χρονιά της χαρακτηρίζεται θετική. Άλλωστε, σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στον κλειστό στίβο, καταρρίπτοντας την επίδοση των 800 μ. που κρατούσε έντεκα χρόνια. Αν και είναι ακόμη 17 ετών όμως, η Αναστασία Μαρινάκου έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Και ήδη σκέφτεται το πώς θα διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο το 2014.

Για να το πετύχει, η νεαρή δρομέας άρχισε τις αλλαγές. Πλέον θα ακούει τις προπονητικές οδηγίες του Χρήστου Παπαχρήστου– έλυσε τη συνεργασία της με τον Κώστα Μαρκόπουλο που τη γύμναζε- καθώς εντάχθηκε στο γκρουπ του έμπειρου τεχνικού των αποστάσεων. «Θα είναι εντελώς διαφορετικό να προπονούμαι σε μία ομάδα τόσο καλών αθλητών!», λέει η Μαρινάκου χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό της.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να προσθέσει μερικά χιλιόμετρα στη ζωή της. Όχι προπονητικά. Η δρομέας είναι μαθήτρια της Γ Λυκείου φέτος και μένει στη Χαλκίδα. Έτσι κάποιες ημέρες θα κάνει εκείνη το δρομολόγιο για την Αθήνα προκειμένου να γυμναστεί υπό το βλέμμα του Παπαχρήστου, ενώ τις υπόλοιπες φορές ο προπονητής θα ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή.

Παράλληλα όμως η Μαρινάκου μετρά αντίστροφα για την επόμενη αλλαγή, που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς σε ένα χρόνο θα φύγει με την οικογένειά της για την Αυστραλία. «Ο πατέρας μου ζούσε χρόνια εκεί και πιστεύει ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον μου αν εγκατασταθούμε στην Αυστραλία», λέει η Μαρινάκου, που βέβαια σκέφτεται να συνδυάσει την προπόνηση με τις σπουδές εκεί. «Πιστεύω θα καταφέρω με βάση τις επιδόσεις μου να πάρω κάποια υποτροφία. Θα με ενδιέφερε πολύ η αθλητική ψυχολογία», προσθέτει. Βέβαια πριν από όλα αυτά σκέφτεται το 2014, την πρώτη χρονιά της στην κατηγορία των νεανίδων, όπου θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Προηγούμενο άρθροΟι συλλέκτες διαμαντιών και οι αθλητές που… ζουν στα Diamond League
Επόμενο άρθροΔεν άφηνε από τα χέρια του το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και τελικά του το έκλεψαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ