Στα τέσσερα χρόνια ζωής που μετρούν τα Diamond League, τα κορυφαία μίτινγκ στίβου που διοργανώνει η IAAF, αμέτρητοι αθλητές έχουν πάρει μέρος στους αγώνες. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτούς.

Λεγόμενοι και συλλέκτες διαμαντιών, ο Renaud Lavillenie και η Μilcah Chemos έχουν γεμίσει το σπίτι τους με τα τρόπαια της διοργάνωσης αλλά και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με τα 40.000 δολάρια που παίρνουν κάθε χρονιά ως μπόνους. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ και η σπεσιαλίστας των 3.000 μ. στιπλ είναι οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει την πρωτιά της βαθμολογίας τους στα Diamond League και τις τέσσερις χρονιές που διεξάγεται η σειρά των αγώνων.

Δεν έχει όμως σημασία μόνο η νίκη. Ο Asbel Kiprop για παράδειγμα… ζει στα στάδια που φιλοξενούν τα Diamond League τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Κενυάτης δρομέας έχει κάνει 29 εμφανίσεις σε αυτά τα μίτινγκ! Από πλευράς συμμετοχής σε ένα μόνο αγώνισμα όμως, η Amantle Montsho έχει το πάνω χέρι. Η πρωταθλήτρια των 400 μ. έχει κάνει 27 κούρσες στη διοργάνωση! Και μάλιστα κέρδισε αρκετά από αυτή, αφού κατέκτησε την πρωτιά στη βαθμολογία τους αγωνίσματός της τα τρία τελευταία χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΉττα; Τι είναι αυτό; – Κάποιοι αθλητές δεν τη βίωσαν φέτος
Επόμενο άρθροΥπό τις οδηγίες Παπαχρήστου η Μαρινάκου, με το μυαλό στην Αυστραλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ