Και επίσημα η IAAF μπήκε στη νέα εποχή World Athletics.
Το site της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, από iaaf. org ανακατευθύνει πλέον στο https://www.worldathletics.org/

Την 11/11/2019 βγήκε σχετική ανακοίνωση “We’re now World Athletics”, όπως είχε προαναγγείλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι θα συμβεί μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα – και 5 μήνες μετά τη σχετική απόφαση-παρουσίαση (δείτε->εδώ)

Tο νέο έμβλημα, με το « W » του κόσμου (World) το « Α » του (κλασικού) Αθλητισμού κι ένα τόξο για την αθλητική κοινότητα, όπως τα περιγράφει εν ολίγοις η Παγκόσμια Ομοσπονδία, κυριαρχεί στην ιστοσελίδα και τα social media.

Στόχος να γίνει πιο μοντέρνα και επικοινωνιακά δυνατή, προσιτή, σαφής και αναγνωρίσιμη η “ταυτότητα” του Κλασικού Αθλητισμού.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στέκεται στο ότι ο κλασικός Αθλητισμός είναι άθλημα για όλους, εύκολα προσβάσιμο, με δικαιοσύνη. Επιδιώκει εστίαση στους αθλητές και σύνδεση με τον κόσμο. Μιλάει για εξέλιξη, διαλλακτικότητα, ενότητα.

Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται εν μέσω προβληματισμών για νέες αποφάσεις, αρχικά με τo σύστημα World Rankings και τώρα με τροποποιήσεις σε αγωνιστικό πρόγραμμα και απουσία αγωνισμάτων, που έχουν προξενήσει πολλές αντιδράσεις (δείτε->εδώ)

-> ιστορικό IAAF

Προηγούμενο άρθροAthens Authentic Marathon 2019 – Gkelaouzos and Petroulaki champions again
Επόμενο άρθροΣτο Μόναχο το Ευρωπαϊκό του 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ