Οι ακυρώσεις των αγώνων δημιούργησε εναλλακτικούς τρόπους δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αγώνες σκυταλοδρομίας σε δρόμο έγιναν …virtual και φαίνεται πως έχουμε να δούμε αρκετά τέτοια εγχειρήματα ακόμα σε δρόμους, διαδρόμους κλπ.
Η πρακτική δεν είναι φυσικά καινούργια αλλά αρχίζει να βρίσκει ευρύτερη εφαρμογή σε υψηλότερο επίπεδο.

Αντί λοιπόν για τη διοργάνωση στο Sutton Park, πάνω από 3.000 αθλητές έτρεξαν μεταξύ 4-8 Απριλίου μόνοι τους απόσταση 5χλμ στις περιοχές τους (τηρώντας τους όποιους περιορισμούς – συναθροίσεων κλπ) που καταγράφηκε από τα gps ρολόγια τους και ανέβηκε σε συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Εκεί έγινε η ανάλυση και το άθροισμα των επιδόσεων για ομάδες σκυταλοδρομιών 6 ή 12 ατόμων.
Μεταξύ των αγωνιζομένων ήταν και αρκετοί διακεκριμένοι Βρετανοί όπως οι πρωταθλητές στα 1500μ. Jake Wightman, Holly Archer και η πρωταθλήτρια ημιμαραθωνίου Lily Partridge.

Αντίστοιχη διοργάνωση έγινε και στη Σκωτία, που οργανώθηκε αγώνισμα “σκυταλοδρομίας” 4 χ 5χλμ από το University of Edinburgh Hare & Hounds. Οι αγωνιζόμενοι θα μπορούσαν να ανήκουν και σε διαφορετικά σωματεία, οι διαδρομές θα έπρεπε να τηρούν προϋποθέσεις-περιορισμούς ως προς κατωφέρεια και βέβαια να μην είναι σε μέρη με κόσμο. Αντίστοιχα έγινε άθροισμα επιδόσεων που καταγράφηκαν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here