Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιχειρεί να κάνει σχεδιασμό και επαναπρογραμματισμό (που θα γίνει γνωστός στα τέλη Απριλίου) για κάποιους αγώνες, ελπίζοντας πως θα μπορέσει στο τέλος καλοκαιριού κι αρχές φθινοπώρου να τρέξει meeting των σειρών Diamond League και Continental Tour. Πιο πριν, επιθυμεί να γίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα -που θα είναι και πιο εφικτό σε σχέση με τις απαγορεύσεις μετακινήσεων- και να ξεκινήσει έτσι η αγωνιστική δράση την οποία γενικά θέλουν οι elite αθλητές.

Έτσι, για τις Εθνικές Ομοσπονδίες που θα έχουν την επιθυμία και δυνατότητα να κάνουν εθνικά πρωταθλήματα, όρισε το Σ/Κ 8-9 Αυγούστου ως διαθέσιμο χωρίς να είναι ακόμα προγραμματισμένα τότε μεγάλα meeting, για να γίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα (τα οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία ήταν …προ κορωνοιού για τον Ιούνιο).

Για το ιδιαίτερα φορτωμένο 2021 η WA ορίζει αντίστοιχα ως “παράθυρα” για τα εθνικά πρωταθλήματα, τα Σ/Κ 5-6 Ιουνίου και 26-27 Ιουνίου. (Στις 29 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ημέρα ισχύος επιδόσεων για Ολυμπιακούς).

Η επιθυμία της World Athletics

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe, δήλωσε: “Κανένας από εμάς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, αλλά γνωρίζουμε ότι διαφορετικές χώρες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια διαχείρισης αυτής της πανδημίας, έτσι προσπαθούμε να δώσουμε μια δομή στους αθλητές μας και τις Ομοσπονδίες ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν σχεδιασμό. Αν είναι εφικτό, θα προγραμματίσουμε μια καθυστερημένη περίοδο ανοικτού από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο για να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να καταλάβουν πού βρίσκονται μετά τη διακοπή του τρέχοντος έτους.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό μπορεί να ξεκινήσει με εθνικά πρωταθλήματα σε πολλές χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου στις αρχές Αυγούστου, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πέρα από τα σύνορα των χωρών δεν θα επηρεάσουν αυτές τις διοργανώσεις. Αυτό θα ακολουθηθεί από αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι μια διεθνής σεζόν, αλλά βέβαια εξαρτάται από την παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους μας κάποια ελπίδα για επιστροφή στην ομαλότητα αργότερα αυτό το έτος”.

Προηγούμενο άρθροΕικονικοί αγώνες την εποχή του κορωνοιού
Επόμενο άρθροTrost – στην καρδιά του lockdown

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ