Από την IAAF επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο πρόκρισης και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Doha2019, που …πονοκεφαλιάζει λόγω του προχωρημένου της ημερομηνίας (27/9 -6/10)

-> Προυποθέσεις πρόκρισης
-> Πρόγραμμα (η Ελλάδα έχει ίδια ώρα με το Κατάρ)

Το πρόγραμμα είναι όλες τις ημέρες μόνο απογευματινό και φτάνει μέχρι και μεταμεσονύκτιο, καθώς κυριολεκτικά στα βάδην θα ξεκινάνε τη μια ημέρα (23:30) και θα τερματίζουν την επόμενη, ενώ οι Μαραθώνιοι έχουν ώρα έναρξης τα μεσάνυχτα!!

Τις 7 από τις 10 ημέρες τα αγωνίσματα ξεκινούν γύρω στις 4:30μμ (θα είναι κάτι σαν πρωινή ζώνη) με το κύριο πρόγραμμα όπου είναι και οι τελικοί να ξεκινάει, εν συνεχεία βέβαια, γύρω στις 8μμ.
Τα πρώτα μετάλλια θα είναι στον Μαραθώνιο γυναικών που γίνεται την 1η (προς 2η) ημέρα. Τη 2η και 3η ημέρα θα γίνει η μεικτή σκυταλοδρομία ενώ το φινάλε των αγώνων είναι οι σκυταλοδρομίες 4χ400μ.

Όπως ήταν γνωστό και θα ισχύσει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές θα πάρουν πρόκριση κατά κύριο λόγο από τα ranking και βάσει του αριθμού στόχου ανά αγώνισμα, με 3 αθλητές ανά χώρα, ενώ θα υπάρξουν και υψηλά όρια, που θα ανακοινωθούν την 1η Νοεμβρίου.
Επίσης με wild card πάνε οι νικητές του προηγούμενου παγκοσμίου (μεταξύ τους και η Κ.Στεφανίδη) και οι νικητές των τελικών Dιamond League 2019 και των σειρών Challenge (1 ανά χώρα ανά αγώνισμα).

Ασαφές είναι ακόμα κατά πόσο αυστηρά θα τηρηθούν οι αριθμοί στόχοι, εάν οι κάτοχοι wild card θα είναι υπεράριθμοι εκεί, ενώ ειδικά στα 100μ. εάν αθλητές των (από μικρές χώρες, ανευ ορίων) προκριματικών -και πόσοι- θα καταλάβουν θέσεις από τις διαθέσιμες.

Προηγούμενο άρθροΌρια – προυποθέσεις για παγκόσμιο πρωτ. 2019 – Doha
Επόμενο άρθροFlash Newz 2018 Σεπτέμβριος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ