Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες Γύροι των Πόλεων 2007-2008 οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στο μεγάλο Πρωταθλητή και Μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση ενός θρύλου του Ελληνικού Αθλητισμού που δυστυχώς μας έφυγε νωρίς.
Ο Δήμος της Βέροιας ανέλαβε την διοργάνωση του Τελικού και ενέταξε τους αγώνες στις ετήσιες εκδηλώσεις για τον μεγάλο οραματιστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτριο Βικέλα.

Η Μαρία Τσίρμπα του Ολυμπιακού νικήτρια στα 3500μ στις γυναίκες με 11’42″6 , ακολούθησαν οι Ελπίδα Χριστοδουλίδου και Ευ.Δοντα, αθλήτριες του Ηρακλή.
Ο Αντώνης Παπαντώνης της Δεσκατης και πάλι νικητής στους άντρες -5500μ- με 16’52″8, αρκετά κοντά ακολούθησαν Δ.Μαγγίνας του Ολυμπιακού και Θ.Σκούφιας των Τρικάλων.
(δείτε αποτελέσματα)
Οι πρώτοι νικητές ήταν και οι νικητές του αγώνα αλλά και της συνολικής Βαθμολογίας.

Τελική βαθμολογία Grand Prix 2007-2008

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Τσίρμπα Μαρία (Ο.Σ.Φ.Π.) 51 Β.
2. Δόντα Ευαγγελία (Γ.Σ. Ηρακλής Θες/νίκης) 48 Β.
3. Μπάναχ Ολγα (Ο.Φ.Η.) 36,5 Β.
4. Χριστοδουλίδου Ελπίδα (Γ.Σ. Ηρακλής Θες/νίκης) 33,5 Β.
5. Ρήγα Σοφία (Γ.Σ. Ελευθ. Βενιζέλος) 31,5 Β
6. Φραγκοπούλου Κλεοπάτρα (Π.Γ.Σ.) 18,5 Β.

ΑΝΔΡΩΝ
1. Παπαντώνης Αντώνης (Γ.Σ. Δεσκάτης) 66 Β.
2. Καλδής Θεοδόσιος (Γ.Σ. Αρκαδίας) 56,5 Β.
3. Πουλημάς Νικόλαος (Κερκυραϊκός Γ.Σ.) 40 Β.
4. Τσίτσης Δημήτριος (Γ.Σ. Αρκαδίας) 33 Β.
5. Σκούφιας Θεοφάνης (Γ.Σ. Τρικάλων) 26 Β.
6. Ακρουτ Ναίμ (Π.Γ.Σ.) 18 Β.

Δηλώσεις

Τσίρμπα Μαρία:
Ευχαριστούμε του διοργανωτές για τη φιλοξενία τη ζεστασιά καθώς και την άριστη διοργάνωση. Εύχομαι ο ΣΕΓΑΣ να συνεχίσει να διοργανώνει αγώνες που στηρίζουν τα αγωνίσματα της αντοχής. Τιμώ τη μνήμη του μεγάλου Πρωταθλητή Μιχάλη Κούση.

Παπαντώνης Αντώνης:
Είμαι χαρούμενος που κέρδισα το Θεσμό, πρώτη φορά συμμετείχα σ΄ όλους τους Αγώνες. Πιστεύω ότι οι Αγώνες αυτοί προσφέρουν στην προώθηση και προβολή των αγωνισμάτων της Αντοχής και Ημιαντοχής. Ο Μιχ. Κούσης είναι ένας μύθος των αθλητών της Αντοχής και είναι τιμή για μένα που έτρεξα στη μνήμη του. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ όμορφη διοργάνωση.

Καλλιόπη Κούση (σύζυγος Μιχ. Κούση):

Θέλω να ευχαριστήσω το ΣΕΓΑΣ στο όνομα του Προέδρου Β. Σεβαστή για την τήρηση της υπόσχεσής του να αφιερωθεί ο θεσμός του «Γύροι των Πόλεων» στο όνομα του συζύγου μου Μιχ. Κούση. Ελπίζω ο θεσμός αυτός να είναι αφετηρία για την εμφάνιση δρομέων μεγάλων αποστάσεων στο πλαίσιο του πρωταθλητισμού και των διακρίσεων.
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή.

πηγη: www.asrigas.gr

Προηγούμενο άρθρο3η ημέρα Παγκ.κλειστού – Παγκ.ρεκόρ η Soboleva
Επόμενο άρθροΓύροι των πόλεων – Βέρροια