Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη δημιουργία 3D virtual Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού («MOWA» – Museum of World Athletics™  ) που είναι το πρώτο αποκλειστκά ψηφιακό αθλητικό μουσείο.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν κι αλληλεπιδράσουν σε μια διαδρομή της ιστορίας του στίβου και των Παγκοσμίων πρωωταθλημάτων, με πολλά highlight θρύλων του αθλήματος – και ανά Ήπειρο.

Οι Jesse Owens, Fanny Blankers-Koen, Paavo Nurmi, Irena Szewinska, Carl Lewis, Jan Zelezny, Marie-Jose Perec, Usain Bolt, Allyson Felix, είναι μεταξύ των αθλητών.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Sebastian Coe είπε πως η MOWA είναι η τέλεια πλατφόρμα για να αναδείξει την εκτεταμένη κληρονομιά του κλασικού αθλητισμού, ένα θεμελιώδες άθλημα και το Νο.1 Ολυμπιακό άθλημα.

“Είμαστε ευτυχείς που είμαστε η πρώτη διεθνής αθλητική ομοσπονδία που φέρνει ένα τρισδιάστατο εικονικό αθλητικό μουσείο σε παγκόσμιο κοινό. Μέσω του MOWA, οπαδοί του αθλητισμού και των μουσείων από όλο τον κόσμο, χωρίς τους γεωγραφικούς περιορισμούς μιας φυσικής θέσης, θα μπορούν να ανακαλύψουν τη συναρπαστική ιστορία του κλασικού αθλητισμού και τα καταπληκτικά επιτεύγματα των αθλητών μας. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να ξεκινάει αυτό το έργο σε μια εποχή που η πανδημία έχει περιορίσει την ικανότητα των fans να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις ή να επισκέπτονται μουσεία.

Ο Κλασικός Αθλητισμός είναι το πιο προσιτό και ποικίλο άθλημα στον κόσμο και θέλαμε το μουσείο να το αντικατοπτρίζει κάνοντας την πλατφόρμα προσβάσιμη σε όλους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε και ποια συσκευή χρησιμοποιείτε.”

Η διαδρομή ξεκινά μπαίνοντας μέσα από μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, η οποία διαθέτει έξι οθόνες Ηπείρων (η Αμερική είναι στα 2, ενω στην Ευρώπη το φόντο είναι από εξέδρες ΟΑΚΑ) και περνάει από ένα «Origins Tunnel» που ακολουθεί το 3000 ετών ταξίδι του αθλητισμού από την αρχαιότητα (με Αρχαία Ολυμπία, Παναθηναικό Στάδιο και Σπύρο Λούη στις αρχές) στη σύγχρονη μέρα και φτάνοντας στην Αίθουσα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων.
Προσεχώς θα είναι έτοιμη και η Αίθουσα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και ακόμα μια για Κλειστό στίβο και εκτός Σταδίου.

Σε ψηφιακό περιβάλλον, όλα τα αναμνηστικά που έδωσαν οι αθλητές, εμφανίσεις, παπούτσια (μεταξύ τους και της Κατερίνας Στεφανίδη), μετάλλια, φωτογραφήθηκαν σε 360 μοίρες με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κάθε 10 μοίρες.

Προηγούμενο άρθροNCAA: Σπουδαία νταμπλ Harrison και Hocker – Φοβερό φινάλε Mu στα 4×400μ.
Επόμενο άρθροΕπαναφορά διαδικασίας “ΑΝΑ” για Ρώσους – με περιορισμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ