Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επανέφερε τη διαδικασία για την έγκριση Ρώσων ως ανεξάρτητων αθλητών “ΑΝΑ” (Authorised Neutral Athlete) για την περίοδο του ανοικτού του 2021.

Θα επιτραπούν μέχρι 10 αθλητες-τριες τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως είχε γίνει γνωστό, όσο και στα event της WA (περιλαμβάνεται το παγκόσμιο Κ20) αλλά και το ευρωπαικό Κ23.

Η Ρωσική Ομοσπονδία θα επιλέξει τους αθλητές-τριες εξ όσων έχουν λάβει την αναγνώριση “ANA” και προτεραιότητα όσων εντάσσονται και στο Testing Pool.

Σε άλλους διεθνείς αγώνες θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος όσοι έχουν “ANA” χωρίς περιορισμό.
Όλα αυτά βέβαια θα μπορούν να ανακληθούν αν η Ρωσική πλευρά δεν ανταποκρίνεται σε όσα προβλέπονται, οικονομικά κ.α. – ή και αν κάποιος εκ των 10 επιλεμένων αθλητών-τριων παραβιάσει κανόνες doping.

Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα επανεξετάσει το πρόγραμμα”ANA” στην τελευταία του συνεδρίαση στο 2021 για να καθορίσει εάν θα πρέπει να ανανεωθεί ή να αναθεωρηθεί για το 2022.

Η διαδικασία είχε παγώσει τον τελευταίο καιρό με τους αθλητές από τη Ρωσία να μην μπορούν να έχουν συμμετοχή στο Ευρωπαικό κλειστού και όσους άλλους αγώνες έγιναν από το καλοκαίρι πέρυσι, ενώ πριν ένα χρόνο τέτοια περίοδο είχε προσδιοριστεί πως θα ισχύσει αυτό με τους 10 αθλητές (->εδώ)

Προηγούμενο άρθροΤρισδιάστατο εικονικό μουσείο για το στίβο
Επόμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου κλειστού 2022 (Βελιγράδι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ