Κι όμως, ακόμη και τις φορές που τα πράγματα μοιάζουν πολύ απλά, μπορεί να… στραβώσουν επικίνδυνα. Αυτό διαπίστωσε ο ΣΕΓΑΣ τη Δευτέρα, όταν είδε το πρόγραμμα του κλειστού στίβου να έρχεται… τούμπα, προκειμένου να καταφέρει το άθλημα να συνυπάρξει με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έπειτα από τη συζήτηση των δύο πλευρών, όπου υπήρχε θέμα για μία ημερίδα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα- τυπικό λογικά, αφού ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει Πέμπτη το ευρωπαϊκό παιχνίδι του και οι αγώνες του στίβου είναι το σαββατοκύριακο- το κόλλημα έγινε και ουσιαστικό. Ο διαθέσιμος χρόνος δεν είναι αρκετός προκειμένου να τοποθετηθεί ο στίβος στο κλειστό στάδιο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κάτι που έφερε… τούμπα το πρόγραμμα.

Έτσι η εγχώρια σεζόν θα ανοίξει τελικά στις 22 Ιανουαρίου με ημερίδα, θα γίνει μία ακόμη στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις 8-9 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα δηλαδή.

Μέχρι τώρα η απουσία ενός μόνιμου «σπιτιού» του ΣΕΓΑΣ για τη χειμερινή σεζόν είχε προκαλέσει προβλήματα διαφόρων μορφών. Από καθυστερημένη έναρξη της σεζόν, μέχρι ψαλίδισμα των αγώνων σε μόλις τρεις- που έχει γίνει καθεστώς τα τελευταία χρόνια- ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως μία χρονιά δεν έγινε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τότε που ετοιμαζόταν η Παιανία που υποτίθεται θα έλυνε τα προβλήματα αλλά όπως απέδειξε η ιστορία, μάταια ήλπιζαν οι αθλητές του στίβου.

Τώρα προκύπτει μία ακόμη μορφή καταστροφής μίας σεζόν, αφού η εγχώρια θα ολοκληρωθεί στις 8-9 Φεβρουαρίου με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, δηλαδή νωρίτερα από ποτέ. Οι μεν κορυφαίοι αθλητές- όσοι θα διεκδικούν συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα- θα έχουν στη διάθεσή τους και το Βαλκανικό, ενώ οι υπόλοιποι θα πάνε νωρίτερα στα σπίτια τους, πριν καλά- καλά συνειδητοποιήσουν ότι έκαναν χειμερινή σεζόν. Μικρή παρηγοριά, η διαβεβαίωση του ΣΕΦ ότι ο στίβος θα είναι τοποθετημένος και στη διάθεση των αθλητών για προπόνηση μία εβδομάδα πριν το πρωτάθλημα.

Προηγούμενο άρθροΗ Zuzana Hejinova έχασε το στοίχημα και θα τρέξει 800 μέτρα
Επόμενο άρθροΘετικό και το δεύτερο δείγμα Μπανιώτη –Στο ΕΣΚΑΝ τα συμπληρώματά του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ