Εκτός του τελικού του τριπλούν με τον Δημήτρη Τσιάμη (->εδώ) το πρωινό πρόγραμμα της Κυριακής είχε τον τελικό του ύψους ανδρών, τη συνέχεια στο 7θλο καθώς και προκριματικά και ημιτελικά στα 60μ. γυναικών με ελληνικές συμμετοχές και τα ημιτελικά των εμποδίων.

-> Ειδική σελίδα για διοργάνωση

Ο τελικός του ύψους ήταν ξεκάθαρα αναμέτρηση του Λευκορώσου Nedasekau -που μάλιστα έκανε είσοδο με χειρονομία ότι θα είναι ο 1ος- και του καλύτερου φέτος και κάτοχο του τίτλου Ιταλού Tamberi που έκανε ..το δικό του show σε κάθε ευκαιρία.

Τα 2,31μ. τα πέρασαν με την πρώτη (ως εκεί ο Tamberi δεν ειχε χαμένη προσπάθεια) ενώ στα 2,33μ. ο Nedasekau πέρασε με την πρώτη και ο Tamberi με τη δεύτερη. Ο Gianmarco Tamberi όμως πέρασε και τα 2,35μ. με τη δεύτερη. Έτσι ο Maksim Nedasekau άφησε μια προσπάθεια για τα 2,37μ. που κατάφερε κάνοντας εθνικό ρεκόρ και την καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνισμα. O Tamberi έιχε καλά άλματα αλλά δεν μπόρεσε εκεί ενώ ο Nedasekau δοκίμασε και στα 2,40μ.

Προκριματικά & ημιτελικά

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έφτασε στα ημιτελικά των 60μ. όπου ήταν 4η στη σειρά της και 11η στο σύνολο, με 7.29, μια επίδοση που πάντως δεν την άφησε ικανοποιημένη καθώς προσδοκούσε άλλωστε τελικό. Πρώτη στη σειρά και στο σύνολο ήταν με 7.19 η Ajla del Ponte από την Ελβετία.

Πιο πριν, στα προκριματικά των 60μ. γυναικών, όπου είχαμε και αρκετές άκυρες (στη 2η σειρά βγήκαν τρεις εκτός) η Σπανουδάκη τερμάτισε 2η στη σειρά της, 7εκ. μετά την del Ponte, ελεγχόμενα σε 7.33 και πέρασε απευθείας στα ημιτελικά. Στην 6η θέση ήταν με 7.43 η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που μάλιστα έπεσε μόλις τερμάτισε.

Σε 7.40 έτρεξε στην πρώτη σειρά η Μαρία Γάτου όπου ήταν 5η και 28η στην κατάταξη, ενώ σε 7.69 έτρεξε η Κέλλυ Σαμάνη στην τελευταία σειρά.
Ταχύτερη των 5 προκριματικών σειρών ήταν με 7.22 η Γαλλίδα Carolle Zahi.
Σημειώνεται πως εκτός διοργάνωσης είχε τεθεί η Πολωνίδα νικήτρια του 2019 Ewa Swoboda λόγω covid.

Δείτε τις κούρσες των αγωνιζομένων.

Ο Μίλαν Τραίκοβιτς έτρεξε σε 7.78 στα ημιτελικά των εμποδίων και τερμάτισε 6ος στη σειρά του – ήταν 17ος συνολικά. Έτσι ο νικητής της Γλασκώβης ολοκλήρωσε την παρουσία του, παραμένοντας μάλιστα αρκετά στο έδαφος με ενόχληση στο δικέφαλο.
Ο Γάλλος Belocian με 7.49 ήταν ο ταχύτερος των 3 σειρών.

Στα ημιτελικά των γυναικών 8 αθλήτριες έτρεξαν κάτω από τα 8″, με καλύτερη τη Nadine Visser με 7.86.

Σύνθετα

Στο 7αθλο, στα εμπόδια ο Kevin Mayer έκανε 7.78 και ο Ehammer 7.82.
Ο Ελβετός όπως που ήταν 2ος στη συνολική βαθμολογία, απέτυχε στο επί κοντώ στα 4,50μ. και δεν βαθμολογήθηκε. Ο Mayer που έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά πλέον πάνω από 250β., πέρασε τα 5,20μ., όπως και ο Πολωνός Wiesiolek που υπολείπεται 25β. από τον κάτοχο του τίτλου Urena πριν το τελευταίο αγώνισμα των 1000μ.

Προηγούμενο άρθροTorun2021: Στην 7η θέση ο Τσιάμης – ο Pichardo τον τίτλο
Επόμενο άρθροTorun2021: Στην 5η θέση έμεινε η Παπαχρήστου – Οριακή νίκη η Mamona

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ